De herrijzenis van The Reanimator

De doden komen weer tot leven. Door niemand minder dan Herbert West, ook wel de Reanimator genoemd. Herbert West zelf werd tot leven gewekt door niemand minder dan H.P. Lovecraft in 1921.
H.P. Lovecraft schreef het verhaal als parodie op het beroemde Frankenstein verhaal. Zijn verhaal was ook een van de eerste over zombies met een oorsprong dat het lijken zijn die door de wetenschap weer tot leven zijn gewekt.

ReanimatorMaar hoewel het verhaal een succes werd, was H.P. Lovecraft er nooit tevreden over. Van het blad waar hij het verhaal voor schreef, moest hij elk ieder hoofdstuk eindigen in een cliffhanger, wat niet zijn stijl was. Hij moest ook elk nieuw hoofdstuk beginnen met een terugblik naar het vorige. Uiteindelijk deed hij het alleen nog maar voor het geld. Fans van H.P. Lovecraft vinden dit ook zijn slechtste werk.

Maar er is nog wel een groep fans die dol zijn op het verhaal van Herbert West. Dit vooral dankzij de Re-Animator filmserie, beginnende in 1985 en met Jeffrey Combs in de hoofdrol als West.

En nu is West weer terug. Als strip en uitgegeven door Dynamite Comics.

Maar wat is het verhaal van Herbert West nu eigenlijk?

Herbest West gelooft niet in de ziel. Hij gelooft dat het mensenlichaam gewoon een complexe machine is, die loopt op chemische stoffen in het lichaam. West gelooft dat met de juiste chemie een dood lichaam weer opgestart kan worden. Maar om zijn theorie te bewijzen moet West lichamen hebben. Het liefst mensenlichamen.

Reanimator-4In Dynamite’s Reanimator zet West zijn praktijken voort in New Orleans. Hij wordt bijgestaan door Susan Greene, een jonge en nieuwsgierige farmacoloog, die gefascineerd is door de macabere experimenten van West. Ze heeft er zelfs geen problemen mee dat West de sappen van zombiebreinen verkoopt als een verdovend middel om zo zijn onderzoek te financieren.
Maar het kan zijn dat Susan gauw spijt krijgt van haar deelname aan West’ onderzoek wanneer duistere krachten aan bod komen.

Dynamite Comics is trots op deze nieuw horrorserie. Ze noemen het een combinatie van Breaking Bad, The Walking Dead, Lovecraftiaanse Cthulhu horror en bijgeloof uit Louisiana.

De vier-delige miniserie zal tekeningen bevatten van Jae Lee (Dark Tower), Francesco Francavilla (Afterlife with Archie), Tim Seeley (Hack/Slash) en Andrew Mangum (Wilder).

Het eerste deel van de Reanimator-serie komt uit op 8 april.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie