De Nachtvlinders bij Riza op NPO Radio1: de beginselen van horror- en griezelverhalen

Over het algemeen wordt er in radio- en TV-programma’s helemaal niet zoveel aandacht besteed aan horror. Die momenten beperken zich vooral tot Halloween en de release van een gehypete horrorfilm. De uitnodiging van NPO Radio1 om iets te vertellen over horror tijdens het radioprogramma van cabaretier, rapper en presentator Riza Tisserand kwam dan ook geheel onverwacht, maar werd erg gewaardeerd. Vanochtend tussen 06:00 en 07:00 (zo’n ongoddelijk tijdstip is natuurlijk al horror op zich) was het zover; yours truly (Marjolein Keijser, aka Bloody Mary) werd gevraagd het een en ander te vertellen over de geschiedenis van horror, horrorthema’s en culturele achtergronden.

Riza Tisserand Copyright Riza Tisserand BNN VARA NPO Radio1
Riza Tisserand Copyright Riza Tisserand BNN VARA NPO Radio1

Filmmaker en horrorliefhebber Dennis Alink kwam ook uitgebreid aan het woord. Alink is onder andere bekend van de Herman Brood documentaire Unknown Brood (2016), en maakte ook een film over George Sluizer. In Sluizer Speaks (2014) volgt Alink George Sluizer tijdens zijn laatste levensjaren terwijl hij de film Dark Blood probeert te voltooien, een film waar Sluizer in 1993 aan was begonnen, maar die door het overlijden van hoofdrolspeler River Phoenix letterlijk en figuurlijk in een kluis verdween. Sluizer was natuurlijk ook de regisseur van de benauwende film Spoorloos, volgens Alink de beste Nederlandse horrorfilm.

Geïnteresseerden kunnen de aflevering terugluisteren op de website van NPO Radio1. Kies zondag 8 juli, tijdblok 06:00 – 07:00. Je kunt ook losse fragmenten terugluisteren:

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Youri
5 jaren geleden

Mooie waardering voor jullie werk! Leuk interview

Rob
Rob
5 jaren geleden

Well done 🙂

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x