Steun de nederhorror De Overkammer!

Je herkent het vast wel; de kalende man niet er niet aan toe wil geven, hij blijft zijn haren over de steeds kalender schedel heen kammen in de hoop dat het eigenlijk niet opvalt. Dat overkwam ook filmmaker Raymon Hilkman, hij heeft het lang volgehouden. Nu beseft hij dat het beter was geweest als hij eerder naar de tondeuse had gegrepen. Daarom maakt hij nu de korte horrorfilm De Overkammer voor zijn jongere zelf én iedere man die met hetzelfde dilemma krijgt te maken.

De Overkammer vertelt het verhaal van de 21-jarige student Mischa. tot de conclusie komt dat hij zijn kaalheid niet langer kan verbergen. Hij neemt een drastisch besluit en zet de tondeuse op zijn schedel. Maar dan hoort hij een stem! Mischa komt tot de bizarre ontdekking dat bovenop zijn hoofd een ‘Haarmond’ verscholen zit. De Haarmond is een kleine opening op zijn hoofd die lijkt op een menselijke mond en Mischa in een vurig monoloog probeert te overtuigen dat hij zich niet neer mag leggen bij zijn kaalheid. Ze raken verwikkeld in een absurde strijd, waarin Mischa letterlijk moet vechten voor een kale kop!

Toen Raymon Hilkman mij vertelde over de korte film De Overkammer en de bijzondere haarmond, moest ik meteen denken aan de Japanse legende van de Futakuchi-onna (twee-mondige vrouw, wikipedia). Hoewel er een overeenkomst is, geeft de regisseur aan dat dit geen inspiratiebron is geweest. De korte film zal bestaat uit twee fases – voor en na de tondeuse – waarbij inspiratie voor de vorderende nachtmerrie inspiratie gehaald is uit Evil Dead II en Videodrome.

De crowdfunding voor De Overkammer is nu op de helft en heeft bijna de helft van het doel opgehaald. Met nog veertien dagen te gaan hoopt Raymon Hilkman totaal €7500 op te halen om de korte film te kunnen verwezelijken. Steun het project hier!

Interessant artikel?

Plaats een reactie