De poppen aan het dansen door ziekte in comic Non-Humans

Een ruimtesonde van NASA brengt in 2015 een ziekte terug naar de aarde die de hele wereld infecteerd. Het gevolg van deze ziekte is dat levenloze objecten, zoals speelgoed, poppen en mannequins tot leven komen. Het verhaal van Non-Humans speelt zich af 26 jaar na de eerste tekenen van de initiële infectie.

Je komt in een vreemde wereld terecht waar een nieuwe levensvorm in de minderheid is, maar die net als mensen dezelfde wensen, dromen en angsten hebben. Sommige van deze speelgoed-karakters willen hun dromen zelfs zo graag waar maken dat ze bereid zijn hiervoor een moord te plegen.

Schrijver en tekenaar Whilce Portacio is niet de eerste de beste in de comicwereld: Whilce was één van de zeven mensen die Image Comics hebben opgericht. Daarnaast heeft hij ook aan grote namen gewerkt zoals The Uncanny X-men en The Punisher. Ook heeft hij al een creator-owned comic (waarbij de maker zelf de rechten in handen houdt), Wetworks. Met Non-Humans komt hij weer terug in de wereld van creator owned comics.

De eerste issue van deze veelbelovende comic zal op 3 oktober in de winkels liggen en zal $2,99 gaan kosten. Uiteindelijk zullen er in totaal 4 issues van verschijnen. Als je alvast een voorproefje wilt, kun je hier de preview van de Non-Humans #1 bekijken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie