Dead & Beautiful in première op IFFR 2021 (1/7 feb)

Komende week vindt het International Film Festival Rotterdam plaats, tenminste online dan. De 50e editie van het festival is in tweeën gesplitst, zo hopen ze begin juni wel een fysiek evenement neer te kunnen zetten. Komende week is het dus vooral online genieten van het programma met daartussen Dead & Beautiful; bijzondere Taiwanese vampierhorror van de Nederlandse regisseur David Verbeek.

Dead & Beautiful – clip | IFFR 2021

Vijf twintigers ontdekken na een rare nacht dat ze vampiers zijn geworden. Paniek! Is dit wat ze echt zijn? Kunnen ze elkaar nog vertrouwen? Ieder voor zich gaat ver om dat uit te vinden. Deze variatie op het vampiergenre speelt met spanning en verwachtingen op metaniveau. De rijke maar onbehaaglijke locaties en indrukwekkende beelden van de grootstad zijn niet alleen betoverend maar ook het decor voor sociaal commentaar en thema’s als geweld, isolatie en onschuld.

Een mooi stuk over de totstandkoming van de film lees je bij NRC, een klein quootje van David Verbeek: “Ik ben nog op audiëntie geweest bij de zoon van Jackie Chan, Jaycee. Hij had het script zelf niet gelezen, zo bleek, maar zijn moeder vond dat hij het moest doen. Hij oogde – laat ik zeggen – weinig gedisciplineerd en vond het een heel raar idee, Chinese vampiers. Gelukkig ketste het af, want een jaar later vond de politie een ons wiet in zijn huis en verdween hij achter de tralies.”

De film Dead & Beautiful verscheen als via Shudder in Amerika en beleeft zijn Nederlandse première via IFFR ondemand op vrijdag 5 februari.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x