Dead by Daylight-film in de maak

James Wans’ Atomic Monster en Blumhouse hebben de handen ineen geslagen met de Canadese ontwikkelaar Behaviour Interactive. Ze zijn van plan om een film te maken over hun succesvolle multiplayergame Dead by Daylight. Behaviour Interactive kan niet wachten om samen met hun het Dead by Daylight-universum uit te breiden naar het witte doek.

Dead by Daylight
Dead by Daylight

James Wan: ‘Het spel is een ode aan de horror, met een fantastische atmosfeer en verschrikkelijke monsters. Dit leent zich bij uitstek voor een filmadaptie. Bij Atomic Monster zijn we allemaal groot fan van het spel. We staan ook dan te trappelen om samen met het team van Blumhouse een angstaanjagende beleving op het witte doek te presenteren.’ Beide partijen zijn op zoek naar een regisseur en een scenarioschrijver.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Dead by Daylight is een asymmetrisch multiplayerspel uit 2006 waar één speler het monster speelt en vier anderen moeten zien te ontsnappen. Het spel heeft al vele crossovers gehad met bekende horrorfranchises, zoals Nightmare on Elm Street, Halloween, Resident Evil, Stranger Things, Saw, Silent Hill en Scream. Het spel is te spelen op PC, Xbox One en Series X|S, PlayStation 4 en 5 en Nintendo Switch.

Dead by Daylight | Launch Trailer
Dead by Daylight trailer

Het is nog allemaal in de ontwikkelfase, er is nog geen schrijver en producent, dus we zullen nog wel een tijdje moeten wachten. Maar dat wil niet zeggen dat ik hyped ben. Zowel Blumhouse als Atomic Monster hebben goede films op hun naam en Dead by Daylight is een van de weinige asymmetrische spellen die succesvol is. Wat vind jij? Is een film van het spel een toegevoegde waarde aan het Dead by Daylight-universum? Of heb je geen vertrouwen meer in spellen die verfilmd worden?

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x