’Dead of Summer’ wordt summercamp slasher tv-serie

summercamp-bloodDe Amerikaanse tv-zender ABC Family hernoemt zich in januari naar #Freeform. En hoe vrij ze zijn blijkt wel aan de zojuist aangekondigde nieuwe tv-serie: Dead of Summer. Een typische summercamp slasher midden in de winter uitzenden.

Dead of Summer speelt zich af eind jaren ’80 als de scholen dicht zijn voor de zomervakantie. Het zomerkamp Camp Clearwater en de medewerkers zijn klaar voor een zonovergoten seizoen vol jongeren, waar eerste liefdes ontstaan, gezoend wordt – en voor het eerst gemoord. De duistere mythologie van Clearwater komt tot leven en de zomer vol plezier veranderd al snel in een onvergetelijke terreur. Gedeeltelijk wordt het een coming-of-age verhaal, gedeeltelijk een bovennatuurlijke horror. ‘Dead of Summer’ wordt een gedurfde serie die het mooie en duistere kant van de zomer onderzoekt.

De serie zal worden geschreven en geproduceerd door Adam Horowitz, Edward Kitsis (Lost, Once Upon A Time) en Ian Goldberg (Once Upon a Time, Criminal Minds: Suspect Behavior). “Dead of Summer gaat over wat er gebeurt als een zomerkamp mis gaat – echt, echt mis. Het horrorgenre is nieuw voor ons en ik ben blij dat we Adam, Eddy, Ian en hun onmetelijke talent hebben voor onze zender, ” meldt Karey Burke van ABC Family/Freeform in het persbericht.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie