‘Dead Space 3 krijgt co-op modus’

Dead Space 3, de game op dit moment in ontwikkeling is, krijg een coöperatieve modus voor twee spelers. Althans, dat beweert een anonieme bron aan IGN. Deze tweede speler zou als een soort gids van hoofdpersoon Isaac Clarke gaan fungeren.  Het verhaal zal in deze modus niet heel veel anders zijn dan de single player versie. Wel zal er op bepaalde momenten in de game samengewerkt moeten worden om verder te komen. Gaat een van de twee dood, dan zal je worden teruggezet naar de vorige checkpoint. Daarom zul je elkaar ook moeten blijven voorzien van munitie en geneesmiddelen.

Er is in Dead Space 3 ook meer ruimte voor mobiliteit, zou kan er worden gekropen en rolbewegingen worden gemaakt van links naar rechts. Ook zou de telekinese verder worden uitgebreid. Verder zullen er een aantal wapens komen te vervallen, de bron beweerd dat het zou gaan om de Plasma Cutter en de Ripper. Deze zouden eventueel in een andere vorm terug kunnen komen.

Dead Space 3 zal op een sneeuwplaneet af gaan spelen en zal naar alle waarschijnlijkheid naast de Necromorphs, deze keer ook menselijke vijanden kennen. De uitgeverij van Dead Space 3, Electronic Arts, heeft nog niet gereageerd op deze geruchten.

De game zal op 31 maart 2013 verschijnen voor PC, Xbox360 en Playstation 3.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie