Game Dead Space 3 komt februari 2013

Het zat al een tijdje in de lucht: EA komt met een derde deel van de ruimtehorrorgamereeks Dead Space. Vanaf begin 2013 kunnen spelers in dit nieuwe deel een nieuw angstaanjagend avontuur beleven, met de kenmerkende spanning, horror en actie. Na een noodlanding op de vijandelijke planeet Tau Volantis komt onze held Isaac Clarke erachter dat deze planeet weleens een belangrijke rol zou kunnen spelen in zijn strijd tegen de Necromorphs. Isaac moet het in zijn gewelddadige zoektocht naar antwoorden onder ijskoude omstandigheden opnemen tegen dodelijke en intelligente vijanden, waaronder nieuwe Necromorphs, gigantische bazen en zelfs mensen.

In Dead Space 3 sta je er niet alleen voor, spelers kunnen op ieder moment in het spel besluiten om met een vriend een team te vormen via de volledig geïntegreerde coöp-functie. Als je ervoor kiest om samen te vechten, neemt een van jullie de rol aan van coöp-personage sergeant John Carver. Het verhaal wordt dan nog verder uitgebreid en je hebt bovendien meer gameplay-technieken tot je beschikking.

Steve Papoutsis, vice-president en algemeen manager bij Visceral Games en uitvoerend producent van Dead Space 3: “Dead Space 3 zit boordevol actie en horror die qua niveau ver uitstijgen boven alles wat we tot nu toe hebben gedaan. De game speelt zich af in de krochten van het heelal, in smalle spelonken en op een onherbergzame, nieuwe planeet, waar spelers zelf de omgeving kunnen verkennen en steeds voor nieuwe uitdagingen komen te staan. Fans die liever alleen in het donker spelen, kunnen ook de klassieke Dead Space-ervaring beleven die de franchise zo uniek maakt. Spelers die de intense ervaring met een vriend willen delen, kunnen dat nu doen in het nieuwe coöp-speltype. De actie is hoe dan ook intens, het avontuur bloedstollend en de spanning onvergetelijk.”

Dead Space 3 is aangekondigd op de E3 en wordt in februari 2013 uitgebracht voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Afgelopen week werd er al een animated graphic novel over het karakter sergeant John Carver uitgebracht:

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Game Dead Space 3 komt februari 2013”

Plaats een reactie