Komt er een Dead Space-aankondiging tijdens EA Play?

De protagonist Isaac Clarke

22 juli is het EA Play-evenement en het zou best wel eens kunnen zijn dat we daar van een nieuwe Dead Space gaan horen.

Het is alweer acht jaar geleden dat de laatste, voor EA ietwat tegenvallende, Dead Space 3 uitkwam. Fans kijken nog steeds onverminderd reikhalzend uit naar nieuws omtrent deze reeks, maar EA blijft doodstil en laat niet blijken nog enige interesse te hebben. Maar dat zou zo maar kunnen veranderen door een rumoer wat online de ronde gaat: EA zou tijdens hun evenement zomaar bekend kunnen maken dat ze Dead Space nieuw leven in gaan blazen.

Een van de vele verschrikkingen

Het rumoer gaat dat GamesBeat medewerker Jeff Grubb heeft laten vallen dat EA een nieuw spel gaat aankondigen, dat het om een gevestigde naam gaat en dat we het ‘hopelijk nog gaan zien voordat we dood zijn’. Vooral deze laatste zin zorgt voor veel speculatie dat het om de Dead Space franchise gaat, met EA Motive als mogelijke ontwikkelaar. Deze mensen kennen we nog van Star Wars Battlefront en Star Wars Squadron.

Dead Space | Trailer [GOG]

Nou zou het natuurlijk allemaal niet waar kunnen zijn, het blijft speculatie en koffiedik kijken. En als het dan waar blijkt te zijn, in welke vorm? Word het een remaster, een reboot, deel 4 of een opgepoetste trilogie uitgave? We kunnen alleen maar afwachten tot 22 juli. En ondertussen onze trouwe PlayStation 3 en XBox 360 afstoffen om daar het origineel op te spelen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie