Dead Space remake aangekondigd met teaser trailer

isaac is back…

Tijdens de EA Play zojuist is dan eindelijk de kogel door de kerk; Dead Space krijgt een remake. De geruchtenmolen was hier al een tijdje over aan het draaien, maar zojuist sloot de EA Play live event af met een knaller: Dead Space krijgt een volledige remake. Wat zoveel wil zeggen dat het van de grond af aan opnieuw wordt opgebouwd voor de current-gen consoles en pc.

Los van het feit dat de belichting, textures en modellen allemaal state-of-the-art zijn door de Frostbite engine, heeft het verhaal ook een boost gekregen. Die is een stuk uitgebreider, net als de karakters die je in het spel tegen komt. Helaas ging de ontwikkelaar EA Motive Studios daar verder niet op in, dus de verhaallijn zo als we die kennen, is nog grotendeels hetzelfde. Jij speelt Isaac Clarck die op missie gaat om de USG Isimura te repareren. Helaas gaat dat ‘m niet worden, want het ruimtechip is overspoeld door bloeddorstige monsters die Necromorphs heten. Los van al deze ellende ben je ook nog op zoek naar jouw vriendin Nicole, die ergens op het schip zit.

…en de Necromorphs ook

Het origineel dateert alweer uit 2008 en staat tot op heden nog steeds te boek als horror meesterwerk. Op visueel niveau, maar ook qua verhaal is het bijzonder spannend en het ledematen afrukkende vechtsysteem is de kers op de taart. Als je van horrorfilms als The Thing en Aliens houdt, dan is dit een spel wat je absoluut gespeeld moet hebben. Helaas is er verder nog geen releasedatum bekend, maar ik hou het graag voor je in de gaten! Check de teaser trailer hieronder en laat weten wat je ervan vind in de comments hieronder.

Dead Space Official Teaser Trailer – EA Play Live 2021

Interessant artikel?

3 gedachten over “Dead Space remake aangekondigd met teaser trailer”

Plaats een reactie