Recensie: Deathgasm (Jason Lei Howden, 2015)

Metal, een krachtige muziekstroming die eigenwijze pubers door de middelbare school heen trekt. Maar hoe krachtig metal werkelijk is, ontdekken we in het speelfilmdebuut van de Australische regisseur Jason Lei Howden: Deathgasm.

Brodie (Milo Cawthorne) is in dit geval de middelbare scholier, hij woont bij zijn oom en tante en is het buitenbeentje op school. In de platenzaak sluit hij vriendschad met Zakk, een andere metalfan en binnen de kortste keren hebben ze een eigen band. De film verandert al snel van een high school drama naar een klassieke jaren ’80 horror als er verdoemde oude bladmuziek wordt gevonden en gespeeld.

Ja, Deathgasm is een beetje over de top, maar vooral altijd precies goed. Een flinke lading zawrte humor, overtuigend acteerwerk en een sterk verhaal van begint tot eind. Er worden geen puntjes opengelaten.

Deathgasm is nu te koop op DVD.

DeathgasmVoor buitenbeentje Brodie is de middelbare school een echte hel. Een metalfan in een zee van sporttypes en cheerleaders, dat valt op. Gelukkig leert hij verwante ziel Zakk kennen, met wie hij samen een metalband opricht. Alles is cool tot ze toevallig een mysterieus document in handen krijgen: bladmuziek die zijn uitvoerders de “Ultieme Macht” zou verschaffen. Maar Brodie en Zakk ontketenen onbewust een eeuwenoud kwaad: Aeloth The Blind, een entiteit die alle bestaan op Aarde bedreigt. Hun klasgenoten en familieleden raken bezeten door zijn demonische krachten, rukken hun eigen ogen uit en slaan aan het moorden als rasechte psychopaten. En dat is nog maar het begin van het einde. Kunnen Brodie, Zakk en enkele vrienden voorkomen dat het pure kwaad de hele mensheid opslokt?

Sterren: 5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: Deathgasm (Jason Lei Howden, 2015)”

Plaats een reactie