Troma-actrice Debbie Rochon komt naar het BUT Film Festival Breda

debbie-rochon-butff
Nog iets meer dan een week en het BUT Film Festival gaat weer van start, het festival in Breda voegt nog een gast toe aan haar programma: Culticoon van de horror, actrice Debbie Rochon komt naar het BUT Film Festival. “We voelen ons vereerd dat deze Scream Queen of the Decade op het festival aanwezig zal zijn en weten nu wel heel zeker dat BUT Film Festival 2013 een hele bijzondere zal zijn,” laat de organisatie weten.

Rochon is een geprezen Canadese Indie actrice die in meer dan 200 films speelde, voornamelijk horror. Ze is waarschijnlijk het best bekend voor haar werk in Troma Entertainment met titels als ‘The Troma System’, ‘Tromeo & Juliet’, ‘Terror Filmer’ en ‘Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV’. Één van haar best ontvangen films is waarschijnlijk wel the Italiaanse film ‘Colour from the Dark’, een op H.P. Lovecraft gebaseerde film waarin zij een bezeten echtgenote speelt van een boer in het oorlogsjaar 1943.

Onlangs maakte Rochon haar regiedebut met haar eerste lange film ‘Model Hunger‘, die dit jaar haar release kreeg. Ze voelt zich aangetrokken tot zowel absurdistische comedy als dramatische horrifying horror rollen. Haar werk is over de jaren veel geprezen. Debbie werd in oktober 2004 opgenomen in de B-movie Hall of Fame en werd door Draculina Magazine in 2003 uitgeroepen tot de ‘Scream Queen of the Decade’. Het festival zal ook werk van Debbie Rochon vertonen, daarover volgt nog meer informatie.

Het B-film, Underground & Trash Film Festival vindt van 4 t/m 8 september plaat in Breda, het programma is te vinden op de website.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie