Eerst foto’s Guillermo Del Toro’s duistere Pinokkio

Al in 2008 werd bekend dat Guillermo Del Toro, de man met de voorliefde voor donkere fantasie, samen met de Jim Henson Company ging werken aan een duistere verfilming van Pinokkio, het sprookje bedacht door Carlo Collodi in 1883.

Pinokkio en Gepetto

Dat het lang stil bleef rond het project verbaasde niemand, Del Toro is misschien wel een duizendpoot, dan nog komt hij handen te kort om aan al zijn projecten te werken. Afgelopen week kreeg het project een kleine boost, de Jim Henson Company en Guillermo Del Toro maakten bekend de samenwerking te zijn aangegaan met het Franse Pathé en dat de productie dit jaar start.

Pinocchio wordt een 3D stopmotion animatie gebaseerd op het tekenwerk van Gris Grimly, welke samen met Mark Gustafson (Fantastic Mr. Fox) de film zal regisseren. Het verhaal is geschreven door Guillermo Del Toro en Matthew Robbins, de productie is in handen van Del Toro en Lisa Henson.

Pinokkio treedt op voor Stromboli

“I believe that our tale of Pinocchio recaptures the darker, more daunting aspects of the book that have been missing from previous film incarnations and takes advantage of all the allegorical aspects of the tale”, aldus Guillermo Del Toro.

Een andere opvallende naam onder de productie is die van Nick Cave, hij zal de muziek voor dit donkere sprookje schrijven.

Pinokkio artwork

In de loop van dit jaar wordt er gestart met de productie door het team dat ook ervaring heeft bij de films Fantastic Mr. Fox en Corpse Bride. Wanneer we Pinokkio in de bioscoop zullen zien is niet bekend gemaakt door Guillermo Del Toro, de Jim Henson Company en Pathé.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Eerst foto’s Guillermo Del Toro’s duistere Pinokkio”

  1. Ziet er erg mooi uit.
    En gezien de indeling van het eerste plaatje (Gepetto en Pinokkio) zal het ook wel een mooi beeldje in de boekenkast worden… 😀

    Beantwoorden

Plaats een reactie