Er is een demo voor de System Shock remake!

De originele System Shock is een game uit 1994, ik was toen 19 en kan me de game nog goed herinneren. De 3d engine, physics en ingewikkelde gameplay waren baanbrekend en toonaangevend. De game, gemaakt door LookingGlass Technologies, kreeg nog een vervolg in ’99 en in 2005 werd System Shock 3 aangekondigd die er overigens nooit kwam. Otherside Entertainment, die voor de ontwikkeling verantwoordelijk was, heeft een aantal prominente leden van het team de deur gewezen en de plannen voor het spel in de koelkast gedaan.

Fast Forward naar 2020 en de plannen voor een remake van het origineel zijn rond en de ontwikkeling in volle gang. Gestart als Kickstarter project hebben ze 1,3 miljoen dollar binnengehaald en zijn ze nu zo ver dat er een paar dagen geleden een demo vrij is gegeven om alvast het ruimteschip te verkennen en het wapentuig uit te proberen. Het is nog een pre alpha demo, dus verwacht geen gepolijste ervaring. Je kan de demo hier vinden. Nightdive Studios is hiermee volop bezig en ze beloven zo trouw mogelijk aan de originele System Shock te blijven, maar wel met de standaard van een hedendaags AAA-spel.

We will keep the new game true to the classic experience, keeping all the things you loved while giving today’s gamers the modern look and feel expected from a AAA title.

Nightdive Studios

Persoonlijk kan ik niet wachten op de release van System Shock remake, want dit was een heel vet spel! We moeten er wel nog even op wachten, een releasedatum is helaas nog niet bekend. Het komt vooralsnog alleen op pc uit, mocht dat veranderen, laat ik het jullie uiteraard weten. Heb jij deze nog gespeeld, twintig jaar geleden? Ik hoor het graag van je in de comments hier of op Facebook.

System Shock Alpha Demo Developer Commentary - Nightdive Studios

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x