Desideratum, afstuderen met een horrorfilm

“Een horrorfilm over drie mensen die ten onder gaan aan hun grootste verlangen”

Het is de korte beschrijving van één van de eindexamenfilms van de Nederlandse Film en Televisie Academie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten: Desideratum. Achter dit project, dat in het voorjaar 2011 af zal zijn, zitten Maikel Nijnuis (regie), Ajna Mulaomerovic (scenario) en Edwin Goldman (creatief producent).

De titel komt van het Latijnse Desideratum en beschrijft ‘iets wat begeerd wordt doch niet voorhanden is’. De eindexamenfilm zal rond de 25 minuten duren en wordt geschoten op 16mm. Afgelopen weken vonden er opnames plaats, maar de makers willen behalve deze twee foto’s nog weinig kwijt over hun creatie.

Afstuderen met een horrorfilm, dat gebeurt niet vaak. Creatief producent Edwin Goldman vertelde aan De Nachtvlinders waarom ze hebben gekozen voor horror, een genre dat in Nederland niet zo populair is.
Omdat we fan zijn van het genre! Maar wij hebben tevens de ambitie om onszelf als makers verder te ontwikkelen. In het derde jaar hebben we een visueel sterke film gemaakt, in de stijl van het werk van David Lynch. Dit jaar wilden we wederom een visueel aansprekende film maken, maar met goed uitgewerkte thema’s en een topcast. Zo hopen we een film af te leveren die op meerdere fronten aanspreekt en ook mensen die niet perse van horror houden een mooie film te kunnen geven.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Desideratum, afstuderen met een horrorfilm”

  1. Ik ben benieuwd 🙂 Als afstudeerproject worden er vast de nodige eisen aan de film gesteld, wat volgens mij een horrorfilm alleen maar ten goede kan komen. Veel horrorfilms lijken niet te zijn met het idee dat het ook een goede film moet/kan zijn. Hopelijk wordt dit wel een goede en vermakelijke 25 minuten film 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie