Datum, plot en cast Tim Burtons Frankenweenie bekend!

Walt Disney heeft de details rond Tim Burton’s Frankenweenie bekend gemaakt, het wordt een hartverwarmend verhaal over een jongen en zijn hond. Als de geliefde viervoeter plotseling overlijdt, probeert de jonge Victor met allerlei wetenschappelijke experimenten zijn hond Sparky weer tot leven te wekken, hoewel hij hierin slaagt zijn er een paar monsterlijke veranderingen. Victor probeert zijn huis-tuin-en-keuken-experiment te verbergen voor de buitenwereld, maar Sparky ontsnapt en zijn mede-studenten, docenten en het hele dorp leren de monsterlijke gevolgen van het experiment met leven…

frankenweenieFrankenweenie wordt een zwart-wit stopmotion animatiefilm, de film zal uiteraard in 3D in oktober 2012 in de Amerikaanse bioscopen moeten verschijnen.

Natuurlijk wordt Frankenweenie geregisseerd door Tim Burton, hij krijgt daarbij ondersteuning van Allison Abbate (productie) en John August (screenplay).

Disney heeft ook een deel van de (stemmen)cast bekend gemaakt: Winona Ryder, Martin Short, Catherine O’Hara, Martin Landau, Charlie Tahan en Atticus Shaffer.

Voor de stopmotion Frankenweenie zijn inmiddels 200 poppen gemaakt! De namen van de diverse karakters zijn afgeleid uit klassieke horrorfilms: Victor, Elsa Van Helsing, Edgar ‘E’ Gore and Mr. Burgermeister.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Wordt vast erg vermakelijk 🙂

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x