In 2021 duik in volledig op horror uit de lage landen. Hier op De Nachtvlinders en middels de podcast HorrorPraat. Vind jij ook dat Nederlandse horror in boeken, films, comics, e.d. meer aandacht verdient? Doneer hier dan maandelijks een biertje of kop koffie.

Devil: De Lift volgens M. Night Shyamalan?

De grote supernatural fantast M. Night Shyamalan is de laatste paar jaar minder succesvol en zijn laatste film The Last Airbender wordt overal de grond in geboord.

The Night Chronicles - DevilIn 2008 heeft Shyamalan samen met een paar investeerders de productiemaatschappij The Night Chronicles opgezet dat 3 thrillers gaat uitbrengen. De film Devil is daarvan de eerste, het verhaal is van Shyamalan en het wordt geregisseerd door Drew Dowdle en John Erick Dowdle.

Het verhaal lijkt overigens weinig bijzonder, een groep mensen raakt opgesloten in een lift en tot overmaat van ramp blijkt een van hen de Duivel zelf te zijn.

Of Devil geïnspireerd is op Dick Maas’ klassieker De Lift zullen we mogelijk nog dit jaar zien. Oorspronkelijk zou de film pas in februari 2011 uitkomen in Amerika en een maand later in Europa, maar Universal heeft de Amerikaanse release vervroegd naar september 2010.

Frank Mulder

Oprichter en hoofdredacteur van De Nachtvlinders. Duikt in 2021 volledig op Nederlandse horror; heden, toekomst en verleden! Hier en middels de podcast HorrorPraat! Website: https://petje.af/horrorpraat/

Plaats een reactie

//