Dexter seizoen 5 in Nederland bij 13th Street en VPRO

Het vierde seizoen van Dexter is nog maar net met een schokkende twist afgelopen bij de VPRO op Ned3, maar op het volgende seizoen hoeven we gelukkig niet heel lang te wachten. Vanaf maandagavond 24 januari 20.30 uur wordt het vijfde seizoen Dexter wekelijks uitgezonden op 13th Street. De VPRO zal waarschijnlijk pas vanaf mei 2011 het vijfde seizoen gaan uitzenden.

Dexter seizoen 5 volgt het vorige seizoen direct op, Dexter Morgans (Michael C. Hall) leven staat op zijn kop, hij voelt voor het eerst in zijn leven ‘schuld’. Ook Debra (Jennifer Carpenter) krijgt het niet makkelijk, maar zal dit seizoen proberen van de mannen af te blijven.

Onze favoriete forensisch bloedspetteranalist van het Miami Metro Police Department zal in seizoen 5 niet te maken krijgen met één grote vijand, hoewel Dexter natuurlijk altijd in gevecht blijft met zichzelf. Dexter krijgt last van gevoelens, hij komt erachter hoeveel hij van Rita hield en voelt zich schuldig voor haar dood. Hoewel hij zichzelf aangeeft als verdachte zijn er geen aanwijzingen die naar hem leiden…

De tv-serie Dexter is gebaseerd op het boek Darkly Dreaming Dexter van Jeff Lindsay, inmiddels zijn er nog vier boeken verschenen. De boeken en de televisieserie Dexter volgen sinds het eerste deel een eigen verhaallijn.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WACoBVFmdTM?rel=0&w=618&h=320]

Dexter seizoen 5, wekelijks vanaf maandag 24 januari om 20.30u bij 13th Street Universal, te ontvangen via digitale televisie van onder andere UPC, Ziggo en Caiway. En waarschijnlijk vanaf mei dagelijks bij de VPRO.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

7 gedachten over “Dexter seizoen 5 in Nederland bij 13th Street en VPRO”

  1. Ik heb aflevering één t/m acht al gezien en tot nu toe vind ik het seizoen wat minder dan voorgaande seizoenen, maar de laatste aflevering vond in dan wel weer gaaf en op zich begint het ook weer spannend te worden nu (net als ieder seizoenseinde van Dexter).

    Beantwoorden
  2. Ik vind het echt weer een sterk seizoen (5). Zeker de moeite waard om via 13th Street te gaan kijken als je niet zo thuis bent op internet. Vrijwel ieder seizoen komt pas na een paar afleveringen echt op gang maar daarna is het ook vaak enorm spannend.

    Beantwoorden
  3. Seizoen 5 gezien.Het begint rustig na de dood van rita maar in aflevering vijf begint de trein te denderen en houdt pas op in aflevering 12. Dexter seizoen 5 beste tot nu toe. Wachten op seizoen 6

    Beantwoorden

Plaats een reactie