Dexter Tast in het Duister – Jeff Lindsay

boek: dexter tast in het-duister - jeff-lindsayOverdag werkt Dexter als analist voor de politie, ’s avonds geeft hij toe aan zijn onverzadigbare honger om mensen te doden. Als een Robin Hood onder de seriemoordenaars vermoordt hij alleen die mensen die wat hem betreft de dood verdienen.

Op de campus van de universiteit van Miami zijn twee studenten gevonden, verbrand en onthoofd, met op de plaats van hun hoofd een sculptuur van een stierenkop. Hoewel deze gruwelijke aanblik Dexter koud laat, is er toch iets wat Dexters innerlijke stem, de Zwarte Ruiter, naar de achtergrond doet verdwijnen. Dexter staat er voor het eerst in zijn leven helemaal alleen voor.

Naast de beproevingen op zijn werk, krijgt Dexter ook privé te maken met nieuwe uitdagingen. Zijn twee stiefkinderen Cody en Astor lijken ook moordlustige neigingen te ontwikkelen. Wie is er een beter voorbeeld dan Dexter om hen op te voeden en te leren hun aandrang tot moord te kanaliseren?

Ik heb hem al een ‘onze favoriete moordenaar’ genoemd, toch leeft Dexter is dit boek van Jeff Lindsay minder, misschien juist door zijn zoektocht naar zijn Zwarte Ruiter.

Het schakelen tussen drie verhaallijnen is erg vermoeiend, de voorbereiding van zijn huwelijk, de moord op de universiteit en zijn zoektocht in het bijna paranormale naar Zwarte Ruiters. Ik merkte toch dat ik meer wilde weten van de moord, terwijl het de focus op de occulte zoektocht ligt, natuurlijk is het terug vinden van de stem in zijn hoofd belangrijk voor het oplossen van de moord, het is alleen niet interessant beschreven.

De bruiloft is het humorische in het boek, waar de emotieloze Dexter vecht met zichzelf om de hyperactieve Rita bij te houden en aan het eisen te voldoen. Dexter Tast in het Duister van Jeff Lindsay is een aardig boek, maar het kon beter. ***

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie