Diabolisch, nieuwe Nederlandse horrorfilm, begin volgend jaar in productie

Wat is een beter moment om een nieuwe Nederlandse horrrofilm aan te kondigen dan Halloween? Filmmakers Tristan van Doorn en Jeroen van Eden beginnen begin 2024 aan de productie van de nieuwe nederhorror Diabolisch. Het script is af en de hoofdrol is voor Caroline Lichtenberg.

Diabolisch draait om Jessica, een vrouw die opgegroeid is met een moeder met zware psychische problemen. Wanneer Jessica op latere leeftijd dezelfde problemen ontwikkelt als haar moeder begint ze er langzaam maar zeker overtuigd van te raken dat er een bovennatuurlijke entiteit op haar jaagt. Terwijl haar omgeving ervan overtuigd is dat Jessica lijdt aan psychotische waanbeelden moet zij het mysterie in haar bloedlijn oplossen voordat het te laat is en de duistere krachten haar voorgoed overnemen.

Diabolisch zal een lengte van ongeveer 90 tot 100 minuten hebben. De speelfilm is geschreven en wordt geregisseerd door Tristan van Doorn en geproduceerd door Jeroen van Eden. Het is de tweede speelfilm van Doorn Eden Films. Ook maakten ze al een reeks aan korte films.

Een bijzonder aspect van Diabolisch is dat de film volledig onafhankelijk wordt geproduceerd, dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van subsidies en dat de kosten van de film uit eigen zak worden betaald.Ondanks dat een groot deel van het budget al rond is hebben de makers nu een crowdfunding campagne op Voordekunst.nl gestart om de film meer production value te geven. Met deze opbrengsten worden een aantal unieke locaties gehuurd zoals een ziekenhuis en een kantoor maar de opbrengsten worden ook ingezet voor een aantal praktische make-up effecten en de huur van bijzondere filmapparatuur.

Horrorfans die de film en makers een warm (en bloederig) hart toedragen kunnen de productie ondersteunen via Voor De Kunst. Vanzelfsprekend wordt het steunen van de crowdfunding campagne van Diabolisch beloond met leuke en unieke tegenprestaties.

Wat vind jij van de bovenstaande eerste scène van Diabolisch? Steun jij deze filmmakers?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Diabolisch, nieuwe Nederlandse horrorfilm, begin volgend jaar in productie”

Plaats een reactie