Dierendag top 5: Evil Pets

Op 4 oktober is het Dierendag en dan mag je je diertje extra verwennen. Ze zijn allemaal even lief en zouden je nooit wat aan doen. We hebben vast wel iemand in ons leven dat je denkt:” jij hebt echt een huisdier uit hel!” Misschien past dat beest wel in dit evil pets-lijstje. Hier 5 horrorfilms geschikt voor een creepy dierendag (op random volgorde)

Cujo (1983)

Donna Trenton is een gefrustreerde huisvrouw wiens leven overhoop ligt sinds haar echtgenoot er achter is gekomen dat ze een relatie heeft met een andere man. Brett Camber is een jonge jongen wiens enige vriend de Sint Bernard Cujo is, die echter door hondsdolle vleermuizen wordt gebeten. Terwijl Vic, de echtgenoot van Donna, weg is voor zaken neemt Donna haar zoontje Tad mee naar de auto-garage van de vader van Brett. Ze krijgen autopech en komen dan tegenover Cujo te staan. Deze is erg, erg ziek. Hij raakt steeds aggresiever en overgevoelig voor lawaai. Donna en de andere zijn hun leven niet zeker met de hondsdolle Cujo en moeten keihard vechten.

Wist je dat?

 1. Cujo is gebaseerd op een boek geschreven door Stephen King.
 2. In tegenstelling tot het boek, overleeft het zoontje het hele gebeuren. De filmmakers hebben dat veranderd, in het boek overlijdt hij door uitdroging en dat vonden ze wel wat te duister.
 3. Omdat de hond de auto ging aanvallen, hebben hondentrainers zijn favoriete speeltjes in de auto gelegd.

Pet Semantary (1989)

Pet Sematary (1989) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Het gezin van Louis Creed verhuist naar een klein stadje in Maine, en hij wordt daar dokter. Het is een heerlijk huis, wat wel aan een enge, gevaarlijke snelweg ligt. Veel honden en katten zijn het slachtoffer geworden van de hardrijdende voertuigen en vonden de dood. Er is ook een dierenkerkhof in de buurt, waar de kinderen hun huisdieren begraven. Op een dag gebeurt er iets verschrikkkelijks, hun jonge zoontje Gage wordt aangereden. Gage wordt begraven op het mysterieuze kerkhof in de buurt en opeens staat Gage voor de deur. Hoe is dat mogelijk!?

Wist je dat?

 1. Ook dit is een boekverfilming van Stephen King
 2. Wanneer Victor Pascow in de kliniek wordt gebracht, zie je aan de muur een hondsdolheidsposter met Cujo op de foto.
 3. Stephen King kwam op dit verhaal toen de kat van zijn dochter was doodgereden, vlak buiten zijn huis. De dat heette Smuvkey en je ziet ook zijn naam op één van de grafstenen staan.

Gremlins (1984)

Gremlins (1984) Official Trailer #1 - Horror Comedy

Als Billy van zijn vader een klein wezentje krijgt, genaamd een ” Mogwai” is hij zich niet bewust van de vele regels die meekomen. De mogwai heet Gizmo en kost veel verantwoordelijkheid. Billy moet echt de regels volgen. Gizmo mag geen vel licht hebben, nooit nat gemaakt worden, nooit na middernacht eten,. Als Gizmo per ongeluk nat word, evolueert hij en dit is niet schattig.

Wist je dat?

 1. In het Cantonees betekent Mogwai zoiets als Duivel, Demoon.
 2. In deze film zie je het “The Amblin Entertainment” logo voor het eerst, het is het bedrijf van Steven Spielberg, Kathleen Kennedy en Frank Marshall.
 3. Gizmo was inspiratie voor de Furby

Arachnophobia (1990)

Arachnophobia (1990) Theatrical Trailer

Een mega grote spin uit de jungle uit Zuid-Amerika is per ongeluk mee getransporteerd in een krat naar Amerika, waar het een nestje heeft gemaakt. Al snel worden de bewoners van een klein stadje slachtoffer van de invasie van dodelijke spinnen. Een paar plaatselijke doktoren en insectenverdelgers willen deze gekte verslaan voor dat deze achtpotige freaks het stadje overnemen.

Wist je dat?

 1. Het geluid wat je hoort als John Goodman een spin plat drukt, is het geluid van platgedrukte chips.
 2. De kleine spinnen die zijn gebruikt heten “Avondale Spiders” deze zijn niet giftig. Ze komen uit Nieuw-Zeeland.
 3. De grote spin die je aan het einde ziet is een animatronic. Hij is ontworpen door Jamie Hyneman (presentator en co-producer van Mythbusters)

Black Sheep (2006)

Black Sheep (2006) Official HD Trailer [1080p]

Terwijl Henry op weg is naar de boerderij waar hij is opgegroeid, bezoeken ook twee activisten de boerderij, die nu in handen is van Henry’s broer Angus. Deze hebben namelijk in de gaten dat Agnus experimenten uitvoert met schapen en willen dit stoppen. Maar dan gaat er iets goed mis en langzaam maar zeker beginnen alle schapen in de omgeving te transformeren in bloeddorstige, gewelddadige en levensgevaarlijke monsters.

Wist je dat?

 1. De special effect zijn gedaan door Weta Workshops. Hun hebben ook de special effects gedaan van de Lord of the Rings-trilogie.
 2. Dit is een horrorkomedie.
 3. Een film uit Nieuw-Zeeland.

Meer Evil Pet-films?

Welke horrorfilms meet monsterlijke dieren kun jij nog bedenken?

 • Night of the lepus
 • Pet

En geef je lievelingsdier lekker een knuffel en vertel ons welke film je gaat kijken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Dierendag top 5: Evil Pets”

 1. Ik weet er nog wel een paar:
  – Het aapje Ella uit Monkey Shines van Romero
  – Dog, de hellehond uit Good Omens
  – Audrey II, de vleesetende en pratende plant uit Little Shop of Horrors (Feed me!)
  – De witte herder uit White Dog

  Beantwoorden

Plaats een reactie