Dinosaur meets The Joker in ‘Jurassic World Dominion’

Over ongeveer twee maanden mogen we gaan genieten van een van de grootste blockbusters van dit jaar: Jurassic World: Dominion. We krijgen steeds meer trailers, steeds meer info en steeds meer afbeeldingen van de film. Regisseur Colin Trevorrow deelde recent in een interview met Empire wel een heel opmerkelijk feitje: dat hij inspiratie voor de ‘grote, slechte dino’ van zijn nieuwe film haalde uit niemand minder dan iconische Batman-slechterik The Joker.

Na genetisch manipuleerde hybride dinosauriërs van eerdere films, de Indominus Rex en de Indoraptor, is het nu de beurt aan de giganotosaurus om de helden van de nieuwe Jurassic World-film te terroriseren. Geen hybride dino meer, maar een ‘echte’. De giganotosaurus heeft echt bestaan en eind vorige eeuw kreeg hij de toepasselijke bijnaam ‘de Grote sauriër uit het Zuiden’. In het derde deel van het Jurassic World-trilogie zal hij nu de show mogen stelen als nieuw groot monster.

“Ik wilde iets creëeren dat aanvoelde als ’the Joker’,” vertelt Trevorrow in Empire als hij spreekt over de Giganotosaurus, “Iets dat de wereld gewoonweg wil zien branden”. Als dit niet een gemene, gevoelloze dino wordt, dan weet ik het ook niet meer. Het wordt interessant om te zien hoe Trevorrow een psychopathische dinosauriër vormgeeft in een filmreeks die in het verleden toch stiekem al heel wat meedogenloze prehistorische beesten heeft laten zien.

In Jurassic World: Dominion spelen naast Chris Pratt en Bryce Dallas Howard, die in de eerdere twee delen te zien waren, ook bekende gezichten, namelijk Laura Dern, Jeff Goldblum en Sam Neill, die in de originele Jurassic Park-trilogie te zien waren. De film verschijnt op 9 juni 2022 in Nederlandse bioscopen.

Kijk jij uit naar de nieuwe Jurassic World-film? Gaat de film jou nog verrassen of heb jij genoeg dino’s gezien?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Dinosaur meets The Joker in ‘Jurassic World Dominion’”

 1. Na de eerste drie delen werd ik al snel een beetje dino-moe, eerlijk gezegd. Heb de latere vervolgen ook niet gezien. Misschien dat ik deze wel een kans geef, maar ik word nou niet echt warm van een psychopatische dino. Op gegeven moment is het uitmelken wel klaar toch?

  Beantwoorden
  • Het is hierna ook klaar 😉
   Maar ik ben niet bang voor een ‘joker-dino’ zoals uit de gemiddelde mockbuster 😛
   Ik vond de de Jurassic World-films tot dusver prima popcorn-materiaal, zonde als je zie in de bios hebt gemist.

   Beantwoorden

Plaats een reactie