Docu The Texas Chainsaw Massacre: The Shocking Truth

The Texas Chainsaw Massacre is een van de meest epische slasher films ooit gemaakt. In 1974 werd de film geschreven door Kim Henkel en Tobe Hooper (tevens regisseur en producent).

Na het origineel volgde deel 2 en 3 in 1986 en 1990. Vervolgens werd in 1994 The Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation uitgebracht en in 2003 kwam er een reboot. Een prequel, The Texas Chainsaw Massaccre: The Beginning werd in 2006 uitgebracht en vorig jaar verscheen er voor het eerst een 3D versie.

De franchise heeft inmiddels miljoenen dollars opgeleverd en blijft populair. Maar de weg naar succes was niet makkelijk en zat vol tegenslagen.
In 2000 werd The Texas Chainsaw Massacre: The Shocking Truth uitgebracht. Een 75 minuten durende documentaire over het tot stand komen van The Texas Chainsaw Massacre film. Acteurs en medewerkers komen aan het woord en vertellen door welke hel ze moesten om de film te kunnen maken.

Making of The Texas Chainsaw Massacre 1974

TCM werd geschoten tijdens een snikhete zomer in Texas en als ‘props’ gebruikte art director Robert Burns echte stukken vlees, mede omdat er weinig geld was. De geur werd na een tijdje ondraagelijk en na elke scene moest er wel iemand overgeven. Daarnaast raakte een aantal acteurs gewond waarvan Marilyn het meest. Ze verstuikte haar enkel (haar hink in de film is dus echt), werd in haar vinger gesneden en kreeg meerdere klappen op haar hoofd en door de hete zon trok het nepbloed in haar huid. acteurs werd veel beloofd maar geld en roem bleven uit. Door slechte regelingen met Bryanston films (wat gelinkt werd aan de maffia) ontving de cast niets van de enorme winst (de film zelf werd voor minder dan 300 duizend dollar geproduceerd). De acteurs hadden na deze succesvolle film vast en zeker gehoopt op een mooie Hollywood carrière, maar dat zat er ook niet in.

The Texas Chainsaw Massacre: The Shocking Truth is een geweldige documentaire voor liefhebbers van TCM of horror in het algemeen. Het is leuk om een kijkje achter de schermen te nemen en te zien hoe de film tot stand is gekomen.

De documentaire is hier online te bekijken en staat ook op de 2e disc van de Special Edition van de originele The Texas Chainsaw Massacre film.

https://www.youtube.com/watch?v=fll2HlxGnmA

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Docu The Texas Chainsaw Massacre: The Shocking Truth”

Plaats een reactie