‘Dolores Dolly Poppedijn’ van Thomas Old Heuvelt is geschenk Spannende Boek Weken 2019

Thomas Old Heuvelt schrijft het geschenk voor de Spannende Boeken Weken van dit jaar. Als je van zaterdag 1 juni t/m vrijdag 21 juni 2019 voor minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt krijg je Doloros Dolly Poppedijn cadeau.

“Een enorm dankbare opdracht. De novelle leent zich perfect voor de echt gemene spannende vertellingen waar ik verzot op ben. Roald Dahl was daar een grootmeester in. Dolores Dolly Poppedijn vertelt het verhaal van een vrouw die na de dood van haar baby Dolores steeds verder afglijdt tot waanzin in haar poging haar baby te herscheppen. Het is mijn ode aan The Yellow Wallpaper van Charlotte Perkins Gilman (1892), het beste kortverhaal ooit geschreven. Niet alleen een van de eerste werken van de feministische literatuur, dat door de waanzin van de vertelster kritiek leverde op de sociale onderdrukking van vrouwen in Amerika, maar ook een ijzersterke horror story. In dit geschenk kan ik me volop uitleven: verwacht inktzwarte humor, de klassieke onbetrouwbare verteller en flink veel spanning!”, zegt Thomas Olde Heuvelt op de site van de uitgeverij Luitingh-Sijthof.

Thomas Olde Heuvelt kennen we van zijn succevolle horrorthriller Hex.  Zijn nieuwe boek Echo verschijnt op 7 mei dit jaar. Of dit meer een thriller dan een horror is, is nog niet te zeggen, al is onderstaande omschrijving redelijk donker.

Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is schaars, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt ze het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn.

Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…

Thomas Olde Heuvelt overtreft zichzelf met Echo. Een verpletterend boek waar je vanaf de gruwelijk spannende openingsscène diep in verdwijnt.

Interessant artikel?

Plaats een reactie