De nieuwe donkere look van Pennywise

e3w9o2kexztaiglrzmzx
Op het moment is de productie van It, het bekende verhaal van Stephen King wat al eerder was uitgebracht als miniserie in 1990, in volle gang. Hier en daar zijn op het internet al filmpjes en foto’s te zien van de locaties waar wordt gefilmd te zien. Nu was bij de fans vooral de vraag of de main villain Pennywise de clown, die zo fantastisch werd vertolkt door Tim Curry in de serie, eer wordt aangedaan.
We kregen enkele weken geleden al een teaser waarop een klein stukje van zijn gezicht te zien was.
Nu komt het blad Entertainment Weekly met de scoop voor het volledige nieuwe uiterlijk van Pennywise. En eerlijk is eerlijk: het ziet er fantastisch uit!

Wat direct opvalt is het gebrek aan kleur van zijn kostuum. In het blad legt kostuumontwerper Janie Bryant uit dat hij teruggrijpt naar de klassieke clownskostuums. Deze waren vaak niet zo kleurrijk als tegenwoordig. Denk maar eens aan de klassieke Pierrot-kostuums. Die waren vooral zwart/wit. De kleurloosheid heeft ook een doel. In tegenstelling tot de tv-serie uit 1990 zal Pennywise meer in de shaduw lurken naar zijn slachtoffers, in plaats van hen aan te trekken met felle kleuren.

Wat vinden jullie van deze look?
pennywise
De productie is nog maar net gestart, dus het zal nog wel even duren voordat wij bewegende beelden zullen zien van It. De film wordt geregisseerd door Andrés Muschietti, die eerder al verantwoordelijk was voor het uiterst vermakelijke ‘Mama’ uit 2008. Maar benieuwd zijn we wel wat de jonge acteur Bill Skarsgård zal gaan maken van een de meest bekende clowns uit het horrorgenre.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie