Del Toro’s Don’t Be Afraid Of The Dark september in de bios

Update: Helaas is Don’t Be Afraid Of The Dark uitgesteld tot begin 2012. Maar nog wél te zien op Lowlands.

dont be afraid of the dark - del toroHoewel Guillermo del Toro’s remake van Don’t Be Afraid Of The Dark uit 1973 vorig jaar al helemaal af was, zal de film pas later dit jaar in de Amerikaanse en Nederlandse bioscopen gaan draaien.

Guillermo del Toro produceerde de film voor Disney’s Miramax, welke de film eind vorig jaar naar de bioscopen zou brengen. De verkoop van de gehele Miramax studio en catalogus door Disney aan een investeringsmaatschappij gooide hierbij roet in het eten.

In februari werd duidelijk dat FilmDistrict de horrorfilm Don’t Be Afraid Of The Dark gaat distribueren voor een Amerikaanse bioscooprelease in augustus. En gister maakte Dutch Filmworks bekend de rechten van de film voor Nederland te hebben bemachtigd, Don’t Be Afraid Of The Dark zal hier op 8 september in de bioscoop draaien.

Don’t be Afraid of the Dark is geproduceerd en geschreven door Guillermo del Toro, de regie was in handen van de debuteerde Troy Nixey.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3kLU13UN7Zo?rel=0&w=620&h=379]

Kijkwijzer
Het was de bedoeling dat Don’t Be Afraid een PG-13 rating (vergelijkbaar met de Nederlandse 12) zou krijgen, maar de Amerikaanse kijkwijzer MPAA besloot anders en gaf het een R (18), hetgeen een kleine tegenvaller was voor Disney.

Guillermo Del Toro heeft wil zich hierom niet laten dwingen om At The Mountains Of Madness ook voor een PG-13 te maken, het zou de film teveel inperken en hoe erg hij ook zijn best zou doen, het blijft mogelijk dat de film toch een R-rating krijgt. Universal heeft afgelopen week besloten om Guillermo Del Toro niet te helpen met zijn H.P. Lovecraft verfilming.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Del Toro’s Don’t Be Afraid Of The Dark september in de bios”

  1. Net gezien. Rillingen liepen over de rug. Katie Holmes = fijn om naar te kijken en doet het nog best goed. Kleine meisje acteert als een volwassen vrouw. Aardig wat schrikmomentjes ook

    Beantwoorden

Plaats een reactie