Don’t Be Afraid of this Dark trailer

Don't Be Afraid Of The Dark - nieuwe posterWanneer mag je iets remaken? Vaak is de eerste reactie op zulke plannen dat je een klassieker in zijn waarde moet laten. Maar het is mogelijk om een geslaagde remake te maken en de kans dat Guillermo Del Toro’s (scenario/productie) Don’t Be Afraid Of The Dark tot deze categorie hoort, acht ik groot.

Is dit het jaar van de spookhuisfilms? Eigenlijk zou Don’t Be Afraid Of The Dark vorig jaar al uitkomen, maar Disney verkocht Miramax Studio en zijn films aan een investeringsmaatschappij. Door deze verkoop verzorgt Disney ook niet meer voor de verspreiding van de film. Dutch Filmworks maakte 11 maart bekend de film naar Nederland te brengen.

De jonge Sally Hirst ontdekt dat er afschuwelijke wezens in de kelder van haar vaders huis nestelen. In eerste instantie is het meisje nieuwsgierig en gaat op de wezens af, maar al snel blijkt dat de monsters enorm kwaadaardig zijn… Haar vader gelooft haar niet.

Met rollen van Katie Holmes, Guy Pearce en Bailee Madison, de nieuwe trailer:

Striptekenaar Troy Nixey maakt met Don’t Be Afraid Of The Dark zijn regiedebut, het verhaal van de film uit 1973 is door Guillermo Del Toro bewerkt. Don’t Be Afraid Of The Dark draait vanaf 8 septeber pas in 2012 in de bioscoop. Maar nog wél te zien op Lowlands.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Don’t Be Afraid of this Dark trailer”

  1. Zeker geen slechte film, maar door een klein meisje de hoofdrol te geven, voelt DBAotD meer aan als een spannende familiefilm van Disney dan als een horrorfilm.
    Zonde, want de openingsscene zet een grimmige toon.

    Beantwoorden

Plaats een reactie