Dracula: The Company of Monsters wordt gratis webcomic

In 2010 verscheen het eerste deel van de comicreeks Dracula: The Company of Monsters van Kurt Busiek. In de reeks denkt een machtig bedrijf dat ze een nieuw machtsmiddel hebben gevonden, namelijk Dracula. De bedrijfsleiders denken dat ze Dracula in hun macht hebben, maar hierin vergissen ze zich schromelijk. Dracula laat zich namelijk niet zo maar controleren en begint een bloedige strijd om zijn vrijheid te heroveren.

Comic: Dracula Company of MonstersNa het succes van de printeditie komt de uitgever Boom! Studios met een gratis digitale versie van de reeks. Via de website wordt elke dag een nieuwe pagina gepubliceerd. Voor de digitale versie zal de printversie aangevuld worden met nieuwe en bijkomende tekeningen. Daarnaast zal de website ook regelmatig de makers aan het woord laten via een commentaarsectie, waardoor fans van de reeks een blik achter de schermen wordt gegund van hoe de comic is ontstaan en wordt gemaakt.

Dracula: The Company of Monsters werd bedacht door Kurt Busiek. Busiek is bekend geworden met zijn werk voor Marvel. Daar werkte hij jarenlang mee aan reeksen als The Avengers en Iron Man. Later creëerde hij voor Marvel het bekroonde Astro City. Voor Dracula: The Company of Monsters werkt hij voor de scenario’s samen met Daryl Gregory. Daryl Gregory is een SF-schrijver die eerder reeds de boeken Pandemonium, The Devil’s Alphabet en Raising Stony Mayhall schreef. In de comic-wereld werd hij bekend met zijn werk voor Planet of the Apes-comics. Het tekenwerk voor Dracula: The Company of Monsters is dan weer in handen van Scott Godlewski (Codebreakers) en Damian Couceiro (Rise of the Planet of the Apes).

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Dracula: The Company of Monsters wordt gratis webcomic”

Plaats een reactie