Dracula-film ‘The Last Voyage of the Demeter’ verplaatst naar zomer 2023

imdb-dracula-demeter-the-last-voyage-of-the-demeter

Oorspronkelijk stond de release datum in de VS op 27 januari 2023. Universal heeft nu aangekondigd dat The Last Voyage of the Demeter veel later in de bioscoop verschijnt. Check onderaan het artikel de nieuwe releasedatum!

Regisseur en producenten

The Last Voyage of the Demeter is een aankomende Amerikaanse horrorfilm van Universal. Het script is al geschreven in 2002 door Bragi F. Schut en zweeft al vele jaren rond. De nieuwste versie van het script is geschreven door Zak Olkewicz.

In oktober 2019 werd aangekondigd, na het vele wisselen van regisseurs, dat André Øvredal (Bekend van onder andere: The Autopsy of Jane Doe en Scary Stories to Tell in the Dark) het uiteindelijk mocht regisseren.

Arnold Messer, Brad Fischer en Mike Medavoy gaan produceren.

Het verhaal

Het verhaal is gebaseerd op een hoofstuk uit Bram Stoker’s klassieke Dracula-roman uit 1897. Het hoofdstuk vertelt het verhaal van de Russische schoener, Demeter, die werd gecharterd om privévracht – vierentwintig ongemarkeerde houten kisten – van Carpathia naar Londen te vervoeren.

De film beschrijft de vreemde gebeurtenissen die de gedoemde bemanning overkomt terwijl ze proberen de oceaanreis te overleven, elke nacht achtervolgd door een angstaanjagende aanwezigheid aan boord van het schip. Wanneer Demeter uiteindelijk voor de kust van Engeland aankomt, is het een verkoold, vervallen wrak en er is geen spoor van de bemanning.

Cast

De cast van The Last Voyage of the Demeter bestaat onder andere uit: Corey Hawkins, Jude Law, Noomi Rapace, David Dastmalchian, Aisling Franciosi, Woody Norman, Chris Walley, Viggo Mortensen, Ben Kingsley, Liam Cunningham, Stefan Kapicic, Jon Jon Briones en Nikolai Nikolaeff.

Javier Botet zal de rol van Graaf Dracula vertolken.

Releasedatum

We moeten nog flink wat geluld hebben want The Last Voyage of the Demeter wordt op 11 augustus 2023 in de Verenigde Staten uitgebracht door Universal Pictures. Over een Nederlandse release houden we je op de hoogte.

Wat verwacht jij van deze nieuwe Dracula film? Laat het ons hieronder weten in de comments!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie