Recensie: Dream House (Jim Sheridan, 2011)

Succesvolle uitgever Wil Atenton en zijn gezin vertrekken van de grote stad New York naar de buitenwijken om meer te gaan genieten van rust en met name elkaar. Het is een gelukkig gezin maar ergens schuilt het kwaad wanneer zij er achter komen dat het huis dat zij net ingetrokken zijn een gruwelijke geschiedenis herbergt. Enkele jaren daarvoor werd daar een bijna compleet gezin vermoord. Wanneer Wil achter de geschiedenis van deze moorden aan gaat ontdekt hij dat de waarheid nog veel vreemder is dan hij al dacht…

Nou, klinkt Dream House even spannend? We nemen een sterrencast, (Daniel Graig, Rachel Weisz en Naomi Watts) een gerenommeerde regisseur Jim Sheridan (van o.a. My Left Foot, In the Name of the Father) en voila: topfilm.

Helaas.. Het verhaal loopt anders. Niet alleen verklapte de trailer al heel veel (SPOILER ALERT!): Het was Wil Atenton’s eigen gezin dat daar werd vermoord maar dat zit ergens verstopt in zijn hoofd. Nu leeft hij in zijn eigen fantasie-wereld op zoek naar de waarheid.

Het verhaal wordt ook nog eens zo verteld dat na een kleine 60 minuten eigenlijk de lol van die fantasie-wereld wel af is en dat je denkt: ‘ Nu mag de aftiteling toch echt wel komen’. Die komt natuurlijk niet. We moeten die laatste 30 minuten nog even snel achter de waarheid. Al zit je daar eigenlijk niet meer op te wachten want het ligt echt zo voor de hand.

'Dream House' Trailer

Hoe anders had de film Dream House kunnen zijn? Je hebt een stel buitengewoon goede acteurs bij de hand, een uitmuntende regisseur en een hoog budget (Volgens IMDB een ruige $55 miljoen! waarvoor dat nodig was mag God weten) en toch geen geslaagde film afleveren.

Waarschijnlijk ligt dat toch aan de keuze van de regisseur en de schrijver (David Loucka). Beide hebben geen ervaring in het creëren van spanning. Iets waar een horrorfilm, wanneer het niet teert op bloed en ingewanden, het toch van moet hebben.

Het verhaal is te voorspelbaar, te doorzichtig. Je ziet de acteurs er ook wel moeite mee hebben. Daniel Graig loopt er soms echt bij van ‘wat doe ik hier?’ . En dat mag toch niet de bedoeling zijn.

Sterren: 2 / 5

Dream House is te koop op BD en DVD.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie