Dutch Comic Con 2017 voor horrorliefhebbers

Komend weekend vindt de derde editie van Nederlands grootste comic con plaats. De Dutch Comic Con 2017 keert zaterdag 25 en zondag 26 maart terug naar de Jaarbeurs in Utrecht waar het in 4 hallen bijna 35.000 m2 zal vullen.

Lennie James

Op dit moment is Lennie James vooral bekend als Morgan Jones uit The Walking Dead, daarnaast ook beroemd om zijn rollen in CBS’ Jericho, HBO’s Hung en AMC’s Low Winter Sun. Ook speelt hij binnenkort in Blade Runner 2049, samen met Harrison Ford en Ryan Gosling. Hij zal beide dagen aanwezig zijn op Dutch Comic Con.
Mandatory Credit: Photo by Andrew H. Walker/Variety/REX/Shutterstock (5226285ak) Lennie James 'The Walking Dead' Season 6 fan Premiere, Madison Square Garden, New York, America - 09 Oct 2015

Hoofdsponsor AMC presenteert Fear The Walking Dead & Into Badlands

AMC, dat in Europa onder meer hun eigen producties Fear The Walking Dead, Breaking Bad, The Night Manager en Humans uitzendt, zal op verschillende en bijzondere manieren op de Dutch Comic Con 2017 vertegenwoordigd zijn.
In de bioscoop Kinopolis kunnen bezoekers van de Dutch Comic Con gratis de eerste aflevering kijken van Into Badlands seizoen 2 en Fear the Walking Dead 2b. Op de stand van AMC kun je voor een green screen jezelf in een scene van Into The Badlands laten vastleggen. Aantrekkelijke hosts en hostessen uitgedost in het thema van de Fear The Walking Dead delen (nep)tatoeages en zombie bites uit.

PinkStylist – Charlie Short

Na zijn optreden op de Dutch X-Mas Con keert de make-up artist terug, dit keer zal hij live zichzelf transformeren in deze twee monsters:

Andere interessante gasten

Ook naast het horrorgenre is er natuurlijk genoeg te doen, neem bijvoorbeeld de volgende 5 acteurs en actrices:

Alexander Ludwig

Deze Canadese acteur is voornamelijk bekend door zijn rol als de vikingkrijger Björn Ironside in de hitserie Vikings en als Cato de beroemdste Hunger Game spelers en de geduchte tegenstander van Katniss.

Dirk Benedict

De Amerikaanse acteur is vooral bekend voor zijn rollen als Templeton ‘Face’ Peck in The A-Team en Starbucks in Battlestar Galactica. Maar hij Dirk begon zijn carrière in 1972 met verschillende kleine rollen in series als Hawaii Five-O en Charlie’s Angels. Zijn eerste grote rol was in de Amerikaanse serie Chopper One.

Ian McNeice

Deze Britse acteur (en stemacteur) is bekend van zijn terugkerende rol als Winston Churchill in Doctor Who. Zijn eerste rol was in Edge of Darkness, een veelgeprezen politieke crime serie, waar Ian de collega van het hoofdpersonage, Harcourt speelde. Vanaf daar speelde Ian in verschillende films en series waaronder de miniserie Frank Herbert’s Dune, waar Ian de slechte Baron Vladimir Harkonen speelt.

Gates McFadden

Gates McFadden is vooral bekend vanwege haar rol als Dr. Beverly Crusher in Star Trek: The Next Generation. Naast de serie nam Gates de rol op zich in de spin-off films; Star Trek: Generations, Star Trek: First Contact en Star Trek: Nemesis. Gates McFadden is ook te zien in Tim Allen’s Stardust Memories en de klassieker Hunt for the Red October.

Sean Maguire

Deze acteur kennen we als Robin Hood uit de serie Once Upon a Time en als Leonidas in de 300-parodie Meet the Spartans. Sean speelde ook de hoofdrol in de korte, komische sword & sorcery serie Kröd Mändoon and the Flame Sword of Fire. Na veel rollen in verschillende televisieseries, besloot Sean door te breken op het witte doek. Als Brit was Sean’s eerste rol in Monthy Python’s The Meaning Of Life, waar hij een van de vele kinderen speelde in de sketch Every Sperm is Sacred.

Dealerroom

Geen comic con zonder veel te veel gadget en cadeaus (voor jezelf) te kopen. De jaarbeurs staat 25 & 26 maart dus vol met de leukste shops. Te veel om hier op te noemen, maar de Dutch Comic Con heeft daarvoor een handig overzicht gemaakt op hun website: check het hier.

Programma zaterdag & zondag

Het programma’s dat over deze 4 hallen verdeelt zal zijn is te uitgebreid om hier volledig uit te schrijven, zelfs een plaatje van het programma wordt te klein om leesbaar te houden. Zou schrijft de Dutch Comic Con zelf:

Dutch Comic Con is de grootste Comic Con in Nederland. Bij zo’n Comic Con hoort een groots programma en dat is precies wat we verzorgen! Wil jij de Comic Con bezoeken in je mooiste cosplay outfit en deelnemen aan verschillende workshops en wedstrijden? Of graaf jij liever door alle comic collecties in de Dealer Hal, op zoek naar dat ene ontbrekende exemplaar in je collectie? Loop dan gelijk even langs de E-Sports afdeling of een van de demo-tafels! Leer iets nieuws over je favoriete gast bij een van onze Q&A’s of panels.

Het volledige progamma vind je dus op de website van het evenement.

Informatie en Tickets

De Dutch Comic Con is zaterdag 25 december 2016 van 10:00 tot 18:00 open en zondag 26 december 2016 van 10:00 tot 17:00. Een ticket voor beide dagen kosten €35,00 en voor een enkele dag €20,00 in de voorverkoop via de website. Aan de deur betaal je 2,50 extra.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie