Recensie: Midnight, Texas (seizoen 1)

Een serie gebaseerd op een boekenreeks van Charlaine Harris. De schrijfster ken je wellicht van de boeken (en een de serie) van True Blood. Een goede schrijfster, zorgt voor een goede serie. 

Van vampieren en heksen tot paranormaal begaafden, engelen en moordenaars, Midnight is een mysterieuze veilige haven voor diegenen die anders zijn. Terwijl de stadsleden de druk van ruige motorbende bendes, verdachte agenten, bovennatuurlijke entiteiten en hun eigen gevaarlijke verleden bestrijden, krijgen ze een ijzersterke band en vormen ze een onwaarschijnlijke familie.

Eerst even over de DVD-box zelf, met drie schijfjes en geen extra’s is er niet zoveel speciaals over te zeggen helaas. In deze tijd wil je als je een serie op DVD koopt toch op zijn minst wat extra scenes of bloopers zien toch?

Het verhaal daarentegen is wat mij betreft een stuk specialer. Gelijk in de eerste scene van de serie is het lekker raar en spannend. Met verschillende karakters en wezens die allemaal net een beetje anders zijn dan de standaard vampier, weerwolf of heks, maakt het de personages interessant. Je voelt met alle personages evenveel mee en er zit genoeg in verdieping in. De verhaallijn is soms zelfs verrassend met een enkele plottwist, maar niet zo ingewikkeld dat je er niks meer van begijpt, gewoon precies goed om deze serie even lekker te kijken.

De stijl van de Charlaine Harris is duidelijk te herkennen, zowel in de dialogen als in de verhaallijn. Dus heb je boeken van haar gelezen of True Blood gekeken er zijn overeenkomsten, toch lijkt het verhaal totaal niet op True Blood. Of het net zo goed is, wat mij betreft niet, het is allemaal net even te simpel, ik kan net te makkelijk wegkijken. Maar komt het in de buurt? Ja, heel erg.

MIDNIGHT, TEXAS Season 1 TRAILER (2016) New nbc Series

Midnight, Texas Seizoen 1 is nu overal te koop.

Sterren: 4 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie