DVD: You’re Next (Adam Wingard, 2011)

Een familieweekend in het buitenhuis van de Davidsons wordt wreed verstoord als er een stel mysterieuze verschijningen opduikt. De gemaskerde figuren zijn gewapend met bijlen en hebben duidelijk weinig goeds in de zin. De familie zit als een stel ratten in de val. Maar net als het gezelschap verwacht ver van de buitenwereld een gruwelijke dood te gaan sterven, ontpopt één gast van de familie zich tot de meest meedogenloze moordenaar van allemaal.

YOURE-NEXT

“You’re Next” begint zoals elk gewoon familieweekend waar de diverse familieleden niet door één deur kunnen, maar door pa en ma wel verplicht aan tafel gezet worden om hun 35-jarige huwelijk te vieren; een horrorevenement op zichzelf. Maar de ontstane ruzies zijn verre van het dieptepunt van het weekend; een groep gemaskerde mannen zal de familie teisteren, als zal dat de familie Davidson niet stoppen met kibbelen.

“You’re Next” bouwt heerlijk gestaag op, maar de plotwending op de helft van de film ligt net iets te veel voor de hand. Hierna is het echter weer vol op genieten geblazen, met de scène waarin een blender wordt gebruikt als hoogtepunt. De regie zit goed in elkaar en het acteerwerk, met name van hoofdrolspeelster Sharni Vinson (Erin), is goed.


De film is niet vernieuwend en raakt een flink aantal horrorclichés aan, maar met het hoge tempo en de heerlijk setting is You’re Next is een perfecte popcornfilm! Nu verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Sterren: 3.5 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
irene niec
irene niec
9 jaren geleden

Lijkt me een gave film, die gaan we kopen.

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x