Horror op zakformaat; nu ook Stephen King als Dwarsligger

Misschien ken je ze al: de Dwarsliggers. Het merk werd dan ook alweer 5 jaar geleden door drukkerij Jongbloed geregistreerd. De Dwarsliggers danken hun naam aan hun boekvorm; anders dan bij conventionele boeken wordt een pagina in een Dwarsligger overdwars op twee pagina’s afgedrukt. Maar dat is niet wat de Dwarsliggers zo bijzonder maakt, ze zijn namelijk ook nog eens heel erg compact. Met een formaat van 8 bij 12 centimeter is een Dwarsligger namelijk echt geschikt voor elke jas- en broekzak, iets wat je van de meeste pockets (die hun naam toch ontlenen aan het idee dat ze in een zak zouden moeten passen) niet kunt zeggen.

dwarsligger van vlucht naar de top en de marathonZoals een boek als pocket uitgegeven kan worden, kan het ook als Dwarsligger worden uitgegeven, en dan betreft het echt geen korte boeken. Boeken die als Dwarsligger worden uitgebracht, worden niet ingekort, maar volledig overgenomen. Door extreem dun papier te gebruiken, past er veel tekst in een Dwarsligger. De lettergrootte is iets kleiner, maar vanwege het gebruikte lettertype is het goed leesbaar. Woorden en regels zitten niet irritant dicht op elkaar. Door de manier van binden, blijft een Dwarsligger makkelijk open liggen, in tegenstelling tot andere bindvormen.

Sinds de introductie zijn er al bijna 150 Dwarsliggers uitgebracht, en daar zitten heel wat thrillers bij, zoals Jane Casey’s Spoorloos, Kind 44 van Rob Smith en Bezeten van mij van Nicci French. Nu is ook Stephen King in Dwarsligger formaat verkrijgbaar, en niet met één, maar zelfs twee boeken! Vlucht naar de top en De marathon zijn namelijk gebundeld in één Dwarsligger, dat is toch zo’n 900 pagina’s leesplezier!

Zowel Vlucht naar de top als De marathon schreef King oorspronkelijk onder het pseudoniem Richard Bachman. De marathon werd geschreven in 1979, Vlucht naar de top in 1982. In De marathon volgen we de deelnemers van een macabere hardloopwedstrijd, een wedstrijd zonder pauzes, tussenstops en finish. Je mag niet langzamer lopen dan 6 kilometer per uur, doe je dat wel, dan krijg je een waarschuwing, bij vier waarschuwingen ben je de pineut.

Vlucht naar de top speelt zich af in de VS van 2025; de economie heeft een dramatisch dieptepunt bereikt en werkeloosheid is aan de orde van de dag. Ben Richards probeert wanhopig een baan te vinden, want zijn ernstig zieke dochter heeft dringend medicatie nodig. Er rest hem nog maar één ding: meedoen aan de populaire TV-show ‘Vlucht naar de top’. In deze TV-show wordt hij 30 dagen opgejaagd door de Hunters. Als hij uit hun handen weet te blijven, dan wint hij één miljard dollar, maar als ze hem te pakken krijgen, dan betekent dat zijn dood.

De Stephen King Dwarsligger is nu verkrijgbaar.
Adviesverkoopprijs € 14,95

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Horror op zakformaat; nu ook Stephen King als Dwarsligger”

Plaats een reactie