Dying 2 Know: De laatste Dying Light 2 updates vanaf de Gamescom

Gamescom 2021 is in volle gang bezig. Helaas niet ‘in het echt’, maar volledig online. Niet dat er veel verandert voor mij, want ik ging er nooit fysiek heen. (en ik hoor dat het ook geen pretje is, omdat het een van de beurzen is waar consumenten ook mogen komen en het er dus heel erg druk kan zijn)

Dat betekent dus ook veel horrorgamenieuws! Waaronder Dying Light 2. Het gehypete en veelal uitgestelde freerun zombiesurvivalspel van Techland krijgt eindelijk steeds meer vorm door middel van een serie filmpjes op Youtube, waarin de makers steeds meer van het spel uit de doeken doen. Deze serie, genaamd Dying 2 Know, vertelt elke keer in korte sessies van een half uur iets over de game. En we zijn ondertussen alweer beland bij aflevering 3 (de vorige afleveringen kan je respectievelijk hier en hier vinden). In deze speciale Gamescom-aflevering vertellen ze over Parkour, wapens en nieuwe gameplay.

niet alleen maar zombies

Kacper Kowalczuk, senior game programmeur en in het team wat verantwoordelijk is voor de specifieke Parkour-bewegingen, vertelt hoe dit tot stand komt en hoe ze een fantastische ervaring neer hebben kunnen zetten voor de speler. Matt Courtois, hoofd van de technische gameplay, komt vervolgens vertellen over de implementatie van de verschillende wapens en hoe ze elke keer anders reageren op de verschillende situaties, hoe ze gebruikt worden en op welk lichaamsdeel het wordt toegepast.

Verder trakteren ze ons op een nieuwe gameplay trailer, waarin ik vooral onder de indruk ben van het laatste stukje waarin gevochten wordt met verschillende zombies. Heel vet gedaan! Dan komen Szymon Strauss (producer) en Marek Musial (hoofd artiest wapens) aan het woord om te vertellen over de nieuwe wapens, die ze helemaal opnieuw hebben ontworpen. En als laatste zijn daar game designer Michal Dudziak en hoofd spelprogrammeur Adam Michalowski om te vertellen over het spelverloop en de door jouw acties veranderende wereld.

Dying light voor de Nintendo Switch

Als laatste maken ze ook nog even bekend dat de eerste Dying Light naar de Nintendo Switch komt! Dat vind ik echt super om te horen en een knap staaltje dat ze dat daar draaiend op krijgen. Er zijn nog geen details bekend over een releasedatum, maar ik hou dat zeker voor je in de gaten. Ik ben daar echt heel erg benieuwd naar. Dying Light 2: Stay Human komt 7 december naar PC, Xbox en PlayStation.

Dying Light 2 - Dying 2 Know gamescom 2021 Edition: Parkour, Weapons, and New Gameplay

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie