Dying Light 2 speelt zich 15 jaar na deel 1 af

Ontwikkelaar Techland heeft nieuwe informatie vrijgegeven over hun aankomende klapper Dying Light 2 middels een AMA (Ask me Anything) video. Hierin doen ze meer uit de doeken over de karakters, het verhaal, spontane gebeurtenissen in de wereld en de facties die het spel rijk is.

De ontwikkelaar bevestigt in ieder geval dat geen van de oudgedienden uit de eerste game terugkomen. Deel 2 speelt 15 jaar na de gebeurtenissen van het vorige deel en je hoeft geen voorkennis te hebben om dit deel te kunnen snappen. Wel speelt het zich in hetzelfde gebied af en de beslissingen die Kyle Crane in het eerste deel heeft gemaakt zullen wel nog zichtbaar zijn.

Ook zullen er veel meer dynamische ontmoetingen en willekeurige gebeurtenissen zijn in de open wereld, volgens producent Julia Szynkaruk. Naast deze levende open wereld zijn er ook een paar nieuwe locaties om te ontdekken; GRE Quarantines en Dark Places, elk met nog meer content.

Naast uitleg over de spelwereld wordt er ook meer verteld over de verschillende facties, de Peacekeepers en de Survivors. De Peacekeepers zijn, ondanks hun naam, een hard militaristische clubje wat zoveel mogelijk zombies om wil leggen en de Survivors willen niets liever dan een community bouwen en zich aanpassen aan de veranderde wereld. Als je besluit om die laatst factie te helpen, krijg je in ruil daarvoor extra uitrusting. Dit vergroot je overlevingskansen aanzienlijk. Naast deze facties komt er nog een derde factie in het spel, de Renegades.

Zie hieronder de AMA video en oordeel zelf. De hype wordt wat mij betreft alleen maar groter. Dying Light 2 wordt ontwikkeld voor PC, PS4, PS5, Xbox One, and Xbox Series X/S. Als je de eerste episode hebt gemist, kan je die hier vinden.

Dying Light 2 - Ask Me Anything - Episode 2

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x