E3: Microsoft toont gameplay Metro Exodus

Begin volgend jaar verschijnt het nieuwe deel uit de post-apocalypse gamereeks Metro uit: Exodus. Dit keer zul je moeten zien te overleven in het Wolga-gebied, terwijl de lente doorbreekt.

Metro Exodus - E3 2018 Gameplay Trailer (Official 4K)

De Metro-gamereeks is bebasseerd op de boeken van Dmitry Glukhovsky. Het eerste deel kreeg dezelfde titel als het boek Metro 2033. Boek twee en drie kregen respectievelijk de titels Metro 2034 en Metro 2035, de games Metro: Last Light en nu dus Metro Exodus. Het verhaal speelt zich af is een dystopisch Rusland jaren na de nucleaire oorlog. Artyom is een jonge man die vecht om te overleven. In Metro Exodus zijn we inmiddels 25 jaar verder en trekt Artyom met zijn clan langs de rivier de Wolga.

Het gebied rond de rivier Wolga is door de lente en het smeltwater een natte bedoeling, dorpen en fabrieken staan er onder water. Het Oost-Europese gebied stikt van de crimineel tuig en gemene mutanten, ook zul je een gestoorde religieuze sekte. Het verhaal rond de Spartans van Aryon gaat verder, wat zul je in dit gebied nog meer tegenkomen? in de gameplaytrailer van Metro Exodus wordt duidelijk dat het 25 jaar na de apocalyps nog steeds geen pretje is.

Hoewel de nieuwe gameplay is getoond tijdens de Microsoft XBOX presentatie op de E3, zal Metro Exodus op 22 februari 2019 op Xbox One, PlayStation 4 en pc. Komende dinsdagavond verschijnt een langere gameplaytrailer, ik denk dat dit samenvalt per Sony’s Playstation E3-presentatie.

Kijk hieronder de eerdere trailer ‘The Aurora’

Metro Exodus - The Aurora [UK]

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie