E3: gameplay ‘The Last of Us: Part II’ is om te zoenen

De gameplay van The Last of Us: Part II opende de Sony E3 2018 persconferentie dit jaar. De game belooft een sfeervol, maar grimmig vervolg op de iconische game uit 2013 te worden. Fans van de game wachten al ruim vijf jaar op het vervolg op The Last of Us. In 2016 werd de game voor het eerst aangekondigd, en in de jaren daarna liet gameontwikkelaar Naughty Dog maar weinig beeldmateriaal los. Er is momenteel nog steeds weinig bekend over het plot of gameplay van deel twee, maar de uitgebreide trailer die getoond werd op gamebeurs E3 lijkt wel een tipje van de sluier op te lichten.

The Last of Us Part II | E3 2018 Gameplay Reveal Trailer | PS4

Vijf jaar later…We zien een inmiddels volwassen Ellie (19 jaar) die op een feestje in een kerk aan de praat raakt met een meisje. De twee zoenen en de sfeer verplaatst zich plotseling naar een overgroeid winkelcentrum en donker bos. Ellie steekt een mes in iemand zijn keel en ziet hoe een groep mensen anderen ophangen en afslachten. De nadruk komt op stealth te liggen terwijl Ellie beetje bij beetje door het vijandige terrein schuifelt..Maar dan ontploft de bom en gelukkig schrikt Ellie – net als Joel – niet weg van een handgemeen. Bijlen, messen, glazen flessen en natuurlijk de vertrouwde pijl en boog. Nadat Ellie de laatste belager heeft gevloerd, verspringt de scène weer naar het begin. Opnieuw zien we Ellie en haar vrouwelijke wederhelft op de dansvloer. “Zie je wel, ik zei het, iedereen zou bang van je moeten zijn”, flirt ze.

De combat is zeer gewelddadig en schrikt niet terug van de nodige gore, zo lijkt het. Het contrast – liefde en kwetsbaarheid enerzijds, geweld en instinctief overleven anderzijds – kan niet groter en dat maakt de beelden enorm krachtig. Zowel bestaande als nieuwe personages zullen deel uitmaken van de game, al is er in de eerste beelden nog geen spoor te bekennen van Joel uit het eerste deel.


Volgens Sony is er onder meer sprake van een vernieuwde engine, nieuwe combat mechanics en een aangepast stealth-systeem. Stealth is een groot aspect in de game, maar is wel wat vrijer dan in bijvoorbeeld Tomb Raider. Ook zijn vijanden slimmer, zo kunnen ze bijvoorbeeld communiceren en zijn ze zich bewust van hun omgeving.


Er is vooralsnog geen releasedatum bekend. The Last of Us Part II wordt exclusief voor PlayStation 4 ontwikkeld.
Wat vinden jullie van de trailer en gameplay?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie