Eerste beelden van Stephen King-verfilming ‘Pet Sematary’

Ook al hebben we dankzij Pet Sematary de beroemde zin ‘soms is dood beter’ in ons algemene vocabulair opgenomen; die zin geldt zeker niet voor Stephen King en zijn tijdloze verhalen. Naast een sequel van It wordt er momenteel ook gewerkt aan een andere prominente Stephen King-verfilming: Pet Sematary, de tweede film gebaseerd op Kings gelijknamige boek uit 1983.

Pet Sematary (2019) volgt Dr. Louis Creed (Jason Clarke). Hij verhuist samen met zijn echtgenote Rachel (Amy Seimetz) en hun twee jonge kinderen van Boston naar het platteland van Maine. Daar ontdekt Louis in de bossen een mysterieuze begraafplaats. Als tragedie toeslaat, wendt hij zich tot zijn ongewone buurman, Jud Crandall (John Lithgow). Dat heeft echter een gevaarlijke kettingreactie tot gevolg waarbij een ondenkbaar kwaad los slaat, met gruwelijke gevolgen.

Om de promotie van die film in gang te zetten heeft Paramount nu wat eerste beelden vrijgegeven. De foto’s waren gepubliceerd in de nieuwe editie van Entertainment Weekly. De beelden tonen hoofdpersonages Louis Creed (Jason Clarke), Jud Crandall (John Lithgow) en Rachel Creed (Amy Seimetz), evenals een eerste blik op de nieuwe versie van het centrale kerkhof.

Bekijk ze hieronder:

John Lithgow, Jason Clarke, Dennis Widmyer, and Kevin Kölsch in Pet Sematary (2019)

 

Louis Creed (Jason Clarke) & Jud Crandall (John Lithgow) in Pet Sematary (2019)

 

De film wordt geregisseerd door Dennis Widmyer en Kevin Kölsch, het regisseursduo dat verantwoordelijk is voor de horrorfilm Starry Eyes uit 2014. Het verhaal van Pet Sematary draait om een bovennatuurlijk kerkhof dat gebruikt kan worden om overleden geliefden terug tot “leven” te wekken. Of nou ja… Leven? Stephen King noemt het boek zelf zijn meest duistere verhaal.

Jason Clarke, Amy Seimetz, Jeté Laurence, and Hugo Lavoie in Pet Sematary (2019)

 

Pet Sematary (2019)

 

Ter aanvulling op de foto’s heeft Paramount wat informatie geboden over het verhaal en de intenties van de film. Producent Lorenzo di Bonaventura stelt over de toegevoegde waarde van een nieuwe versie het volgende: “Een van belangrijke aspecten van een nieuwe versie is het feit dat ons begrip van leven en dood zich heeft ontwikkeld. Maar is dat begrip meer verfijnd geworden, of juist minder?”

Amy Seimetz and Lucas Lavoie in Pet Sematary (2019)

  Church a.k.a. Winston Churchill (dode kat van familie Creed)

 

Bekijk hieronder de trailer:

Pet Sematary Trailer #1 (2019) | Movieclips Trailers

Pet Sematary (2019) verschijnt vanaf 25 april 2019 in de Nederlandse bioscopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie