Grote naam toegevoegd aan The Exorcist tv-serie!

pazuzu maria

Anderhalve week geleden wisten wij al te melden dat de Exorcist reboot nu werkelijk gestalte krijgt. Al enkele jaren wordt er gesproken over een reboot van het William Peter Blatty’s beroemde boek en William Friedkin’s film uit 1973. En dan nog wel in de vorm van een miniserie. Schrijver Jeremy Slater, verantwoordelijk voor het script van hoogvliegers als Fantastic Four (2015) en The Lazarus Effect (ook 2015) had al eerder een script geschreven en nu er een akkoord ligt voor een pilot worden ook langzamerhand mensen toegevoegd aan de cast.

Van de week werd al bekend dat Kurt Egyiawan (Beast of No Nation), Ben Daniels (House of Cards), Brianne Howey (The Fosters) en nieuwkomer in Hollywood: Alfonso Herrera hebben getekend voor de pilot. Maar nu is er ook echt een grote naam bekend gemaakt. En die persoon is Geena Davis.
Geena Davis is geen onbekende in het horrorgenre. Al eerder had zij de hoofdrol in David Cronenberg’s The Fly uit 1986 en speelde zij in Beetlejuice uit 1988 (oké, niet helemaal horror maar toch) 😉 .
Davis zal de rol van Angela Rance op zich nemen. FOX/20th Century Fox TV geeft als korte beschrijving dat Angela een depressieve vrouw die haar gezin bij elkaar probeert te houden terwijl die wordt geteisterd door een demon.

Nu is het sleutelen aan zo’n klassieker als The Exorcist, door velen omschreven als de beste horrorfilm ooit, vragen om problemen. Zeker is de omschakeling van film naar tv-serie ook niet altijd een verstandige keuze gebleken gezien de Rosemary’s Baby mini serie van twee jaar geleden. Toch is het toevoegen van Davis wel een positieve noot.

Van vinden jullie? Schrijven jullie de tv-serie al gelijk af of geven jullie het toch een kans?

exorcist

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie