Eerste castingnieuws en uitzenddatum voor tv-serie Under the Dome

Na een paar jaar geprobeerd te hebben om de televisierechten te verkopen is het Steven Spielberg eindelijk gelukt om voor Stephen King’s Under the dome een deal te sluiten. Amerikaans TV netwerk CBS is de gelukkige en zal de eerste aflevering van Under the Dome uitzenden op 24 juni 2013. Het hele seizoen zal 13 afleveringen bevatten.

Steven Spielberg heeft als producent de supervisie over het project. Niels Arden Oplev (The Girl with the Dragon Tattoo) zal de eerste aflevering regisseren aan de hand van het script geschreven door Brian K. Vaughan (Lost).

under the dome - stephen king

Under the Dome (in Nederland in 2009 uitgebracht onder de naam Gevangen) gaat over het plaatsje Chester’s Mill waarover van het ene op het andere moment een onzichtbare stolp wordt geplaatst. Iedereen die zich binnen de landgrenzen van Chester’s Mill bevindt, zit nu gevangen, zo ook voormalig luitenant Dale Barbara. Niemand weet wat de oorzaak is van de onzichtbare barrière en hoe men deze weer op kan heffen. Ondertussen zien enkele ongure types de kans de macht te grijpen in Chester’s Mill. Het is aan Dale Barbara om deze crisis het hoofd te bieden .

Ook is het eerste casting nieuws bekend. Deadline meldt dat Colin Ford (bekend van Supernatural en We bought a Zoo) de rol van Joe op zich zal nemen. Joe is een slimme tiener die als eerste merkt dat de stad zich bevindt onder een onzichtbare stolp. Helaas voor hem zit hij gevangen en bevinden zijn ouders zich aan de andere kant van de barrière.

Of de serie ook in Nederland en België zal worden uitgezonden is nog niet bekend.

Colin Ford

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Eerste castingnieuws en uitzenddatum voor tv-serie Under the Dome”

  1. Altijd afwachten hoe een verfilming van Stephen King zal uitpakken, maar goed om te horen dat er voor een serie in plaats van een (tv-)film gekozen is. Nu maar hopen dat de serie niet net als The Walking Dead zo’n ‘season-break’ krijgt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie