De eerste details over het zevende seizoen van Dexter

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details van de plot en/of de afloop van deze of eerdere seizoenen.
Op 30 september gaat in Amerika het zevende en voorlaatste seizoen van Dexter van start. De laatste twee seizoenen zullen gebruikt worden om het eindspel in te zetten. Op het einde van het zesde seizoen zagen we namelijk hoe Debra Morgan getuige was van hoe Dexter de Doomsday Killer voorgoed naar de hel stuurde. In een gesprek met TV Guide onthulde executive producer Sara Collecton meer gegevens over het zevende seizoen.

Het feit dat Debra zag hoe Dexter een moord pleegde, betekent natuurlijk niet dat ze meteen de hele waarheid kent over haar pleegbroer en dan meer specifiek dat hij een seriemoordenaar is. Maar Collecton kon al vertellen dat Debra de harde waarheid dit seizoen echt wel gaat leren kennen. Daarbij leert ze ook de rol van haar vader in het verhaal kennen. Ze dacht altijd dat ze in de ogen van haar vader op de tweede plaats kwam, maar ze ontdekt nu dat de band tussen haar vader Harry en haar pleegbroer Dexter zich op heel ander niveau afspeelde. Harry heeft Dexter opgeleid omdat hij het gevoel had dat bepaalde mensen het verdienden om te sterven.

Het leven van Debra komt dan ook op zijn kop te staan. Ze besefte dat ze romantische gevoelens had van Dexter, maar nu is hij een moordenaar? En hoe meer ze te weten komt over de waarheid, hoe meer dit haar idee over gerechtigheid en het rechtssysteem begint aan te tasten. Maar de belangrijkste vraag natuurlijk wat ze moet doen. Moet ze hem arresteren of niet? Want ze blijft natuurlijk wel het hoofd van het moorddepartement.

Maar ook de wereld van Dexter komt natuurlijk op kop te staan. Hij wordt overspoeld door gevoelens van spijt, schuld, schaamte en verraad. Bovendien ontdekt hij dat de waarheid nieuwe verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Het anonieme bestaan gaf Dexter een groot gevoel van vrijheid, maar nu Debra de waarheid steeds meer leert kennen, beseft hij dat hij dit gevoel is kwijtgespeeld. Daarenboven moet hij er rekening mee houden dat Debra hem op elk moment kan arresteren.

En Debra is niet de enige waar hij rekening moet mee houden. In de chaos die ontstaat op de moordplek van de Doomsday Killer verliest Dexter namelijk het bloedplaatje van Travis. Wanneer de plaats wordt onderzocht, belandt het bloedplaatje in handen van inspecteur LaGuerta. Zij herkent meteen het plaatje uit haar onderzoek naar de Bay Harbor Butcher. Dexter wist handig de schuld in de schoenen van haar goede vriend en rechercheur Doakes te schuiven. Iedereen geloofde dat Doakes een seriemoordenaar was. Maar de ontdekking doet LaGuerta geloven dat de echte Bay Harbor Butcher nog steeds vrij rondloopt en ze is vastbesloten hem op te sporen om zo de naam van Doakes te zuiveren van alle blaam. Haar onderzoek begint zich na een tijdje een weg te zoeken richting Dexter Morgan.

Naast al deze overheersende verhalen zal het zevende seizoen ook zijn eigen moordverhaal kennen die binnen het seizoen opgelost zal worden. Alles draait deze keer rond een Oost-Europese misdaadbende die heel wat nachtclubs in Miami bezitten. Wanneer een lid van de misdaadorganisatie beschuldigd wordt van de moord op een agent en daaropvolgend vlucht, vliegt het hoofd van de misdaadorganisatie over naar Miami, waar hij de zaak persoonlijk wilt onderzoeken.

In een tweede verhaal maakt Dexter kennis met Hannah. Jaren terug vormde deze intrigerende vrouw een duo met een oudere man en samen trokken ze Natural Born Killers-gewijs op een ware moordreis doorheen Amerika. Toen het duo opgepakt werd, wist Hannah alle schuld in de schoenen van de man te schuiven. Hij werd levenslang veroordeeld, terwijl zij de kans kreeg om een nieuw leven te beginnen. Jaren later belandt ze op het politiekantoor van Miami, waar ze nauw zal samenwerken met Dexter. Daar wekt ze zijn nieuwsgierigheid. Want stille waters hebben diepe gronden en Hannah is een bijzondere vrouw die Dexter zelden ontmoet.

Tenslotte bekende Dexter-producente Sara Collecton in het interview dat de makers eigenlijk liefst een punt achter de reeks wilden zetten na dit zevende seizoenen. Maar omdat de reeks nog steeds superpopulair is in Amerika en in het bijzonder op de zender Showtime, drong deze laatste bij de makers er op aan om hun eindspel te spreiden over twee seizoenen. De makers stemden toe, maar Collecton benadrukt dat het achtste seizoen volgend jaar ook echt wel het allerlaatste seizoen zal worden. Of Dexter op het einde van de serie zal sterven, weet voorlopig nog niemand. Ook de makers niet. Zij hebben nog geen beslissing genomen over de allerlaatste scenes, al hebben ze natuurlijk wel al een idee welke richting ze willen opgaan.

Dexter seizoen 7 is vanaf 30 september te zien in Amerika op Showtime. Op Comic-con worden exclusief de eerste twee minuten van het seizoen vertoond. Bij ons zal het waarschijnlijk wachten zijn tot volgend jaar wanneer 13th Street of de VPRO het zevende seizoen zal vertonen. Ondertussen kan je ook al aftellen naar de dvd-box van het zesde seizoen dat ergens in augustus zou moeten uitkomen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie