Volledige cast en eerste foto Penny Dreadful: City of Angels

De succesvolle horrorserie Penny Dreadful (2014-2016) stopte na drie seizoenen, maar keert binnenkort terug! De spinoff City of Angels speelt zich af in Los Angeles. De cast is nu compleet én de eerste foto is verschenen.

De volledige cast van Penny Dreadful: City of Angels bestaat uit: Natalie Dormer, Rory Kinnear, Lin Shaye, Michael Gladis, Nathan Lane, Daniel Zovatto, Lorenza Izzo, Adam Rodriguez, Thomas Kretschmann, Dominic Sherwood, Ethan Peck, Kerry Bishé, Adriana Barraza, Brent Spiner, Amy Madigan, Hudson West, Julian Hilliard, Jessica Garza  en Johnathan Nieves. Deze setting speelt zich niet af in de Victoriaanse tijd, maar in het Los Angeles van 1938.

Detective Tiago Vega (Daniel Zovatto) onderzoekt een gruwelijke moord, tijdens dit onderzoek, komt hij steeds meer duistere krachten tegen. Vooral het oude Los Angeles staat centraal in deze spin-off

In de spin-off speelt Natalie Dormer de rol van Magda: een shape shifting demon. Via Entertainment Weekly verscheen de eerste foto’s:

Net als bij de originele reeks heeft John Logan ook deze spin-off voor zijn rekening genomen als bedenker, schrijver en producer. Paco Cabezas regisseerde verschillende aflevering van Penny Dreadful en keert terug in deze rol voor City of Angels.
Een exacte datum voor het nieuwe seizoen is niet bekend, alleen dat in 2020 de serie op tv komt.

Als je de horrorserie ‘Penny Dreadful nog niet gezien hebt, besteed een deel van je kerstvakantie om hieraan. De drie seizoenen staan op Netflix.

Het speelt zich af in de victoriaanse tijd, waarbij alle klassieke horrorfiguren een rol krijgen. Monster van Frankenstein, Dorian Grey ,Dracula en nog veel meer klassiekers hebben een rol in deze serie. Het begint allemaal wanneer Malcom Murray (Timothy Dalton) zijn dochter Mina wil redden van een grote groep vampiers. Helaas is hij er niet op tijd bij, maar hij is overtuigd dat hij haar nog kan redden. Hij word bijgestaan in het verhaal door Vanessa Ives (Eva Green). Vanessa is erg in zichzelf en leest daarbij vaak Tarotkaarten. Het wordt al snel duidelijk dat Vanessa meer is dan ze laat blijken. Ook Ethan Chandler (Josh Harnet) voegt zich als revolverheld zich bij de groep.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

 

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Volledige cast en eerste foto Penny Dreadful: City of Angels”

 1. Het meest opvallende in de cast vind ik Rory Kinnear. Kennelijk komt John Clare (the Creature) ook in deze versie terug?
  De oorspronkelijke serie was wat mij betreft vooral het kijken waard vanwege Eva Green en Timothy Dalton. Ik ben dus heel benieuwd of deze nieuwe cast dit recht kan doen. Nathalie Dormer is zeker niet verkeerd, dus het kon wel eens goed gaan komen.
  Dit is in elk geval een serie die ik in de gaten ga houden.

  PS: Ik heb de Blu Ray van JeruZalem al een paar jaar in de kast staan. Leuke film. Ik wens degene die hem wint al vast veel plezier!

  Beantwoorden
 2. Cool! Ik vond die combi van Victioriaanse tijd met al die klassieke horrorfiguren erg tof en de acteurs vond ik ook allemaal zeer goed gecast. Seizoen 2 vond ik wel iets minder, maar als ik het nu op Netflix kijken zou ik er waarschijnlijk zo doorheen zijn 😛 Hopelijk komt City of Angels ook op Netflix.

  Beantwoorden

Plaats een reactie