Lees het eerste hoofdstuk van ‘De Hongerige Golven’

Tientallen jaren geleden namen de ziellozen (of ontheiligden) de wereld over. Nu is het voor de mensen die nog in leven zijn, een kwestie van overleven. Deze mensen verschuilen zich in de door hen gestichte dorpen. De hoge hekken die het dorp omringen, moeten hen tegen de ziellozen beschermen. Van jongs af aan worden kinderen ingeprent om niet te dicht bij de hekken te komen. Want waar het hek eindigt, begint het woud van tanden en klauwen. Hier wonen de ziellozen, die constant azen op het vlees van de levenden. Men weet uit ervaring, wat er dan gebeurt. Verscheidende dorpelingen hebben hun geliefden, familie of vrienden verloren aan de zombies. Een aantal van hen maken uit verdriet de pijnlijke keuze om zichzelf vrijwillig over te geven aan het woud van tanden en klauwen. Alleen op deze manier kunnen ze nog met hun geliefde persoon samen zijn.

EersteboekserieCarrieRyanBinnen de hekken van het dorp zijn de overlevenden veilig, mits de hekken de monsters tegenhouden. Maar deze bescherming betekent ook dat de mensheid in feite gevangen wordt gehouden in hun kleine gemeenschap. Een gemeenschap wat na een tijdje vooral gaat bestaan uit geweld, onderdrukking en geheimen. Er is een pad, omringt door hekken, die vanuit het dorp door het woud van tanden en klauwen loopt. Niemand weet waar het pad toe leidt. Deze informatie is met het overlijden van hun voorouders verloren gegaan. Evenals kennis hoe het dorp ontstaan is.

Dit is de setting waar de serie van Carrie Ryan zich afspeelt. Het tweede deel van de serie verschijnt deze maand in het Nederlands bij The House of Books. In het Engels zijn er inmiddels al drie delen verschenen. Zowel in ‘De Klauwen van het Woud’ (deel 1), als ‘De hongerige Golven’ (deel 2), is de hoofdpersoon een jonge vrouw. Zij moet zien te overleven tussen de dreiging van de ontheiligden enerzijds en de dorpelingen anderzijds. In ‘De Klauwen van het Woud’ (‘The Forest of Hands and Teeth’) verliest Mary haar ouders aan de ziellozen en wordt door haar broer verstoten. Ze wordt dan verplicht zich bij het zusterschap aan te sluiten, die in feite over het dorp heerst. Van jongs af aan heeft ze verhalen gehoord over hoe de wereld was voor de komst van de ontheiligden. Ze is vooral gefascineerd door de verhalen over de oceaan. Mary denkt dat als ze de oceaan kan bereiken, ze eindelijk vrij zal zijn.

tweedeboekseriesCarrieRyanIn ‘De hongerige Golven’ draait om Gabrielle (Gabry), de dochter van Mary. Ze wonen geïsoleerd van het dorp. Een groep leeftijdsgenoten dwingt Gabry om over het hek te klimmen naar een verlaten amusementspark. Dit betekent wel dat ze blootgesteld worden aan de ziellozen met alle gevolgen van dien. Ook blijkt dat Gabry’s moeder geheimen voor haar heeft en niet is voor wie ze zich voordoet.

Samenvattend is de serie een combinatie van postapocalyptische horror met drama-elementen. Op de website van The House of Books kun je van beide boeken het eerste hoofdstuk lezen:
Deel 1: De Klauwen van het Woud | Deel 2: De hongerige Golven

Seven Star Pictures heeft inmiddels de filmrechten van het eerste boek gekocht. Hiervan is bekend dat John MacAdams de film gaat produceren. Peter Iliff zal de regie en het schrijven van het script voor zijn rekening nemen. De film staat gepland om 2013 te verschijnen op het witte doek.

‘De hongerige Golven’ wordt evenals ‘de Klauwen van het Woud’ uitgegeven door The House of Books en zal in februari in de winkels liggen. Het boek is al wel digitaal te verkrijgen.

Carrie Ryan is geboren en getogen in Greenville, South Carolina. Voordat ze zich volledig op het schrijven ging richten, werkte ze in de advocatuur.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Lees het eerste hoofdstuk van ‘De Hongerige Golven’”

  1. Het verhaalidee spreekt me wel aan, maar het eerste hoofdstuk van De Klauwen van het Woud kan me niet echt overtuigen. Er staat zelfs een fout in dat korte stukje tekst 😛

    Beantwoorden

Plaats een reactie