Eerste indruk The Moth Diaries verfilming

the moth diaries film

Nee, ons dagboek wordt niet verfilmd, The Moth Diaries is een verfilming van het gelijknamige roman van Rachel Klein uit 2002 over een kostschool waar pubermeisjes hun angsten en onzekerheden op elkaar projecteren, hoe dromen en werkelijkheid door elkaar kunnen lopen en wat voor bloedstollende gevolgen dat kan hebben. The Moth Dairies wordt verfilmd door de Canadese regisseur Mary Harron, de we kennen van de American Psycho uit 2000. In de hoofdrollen zullen we Scott Speedman, Lily Cole, Sarah Gadon en Sarah Bolger voorbij zien komen.

Op een exclusieve kostschool schrijft een 16-jarig meisje al haar intieme gedachten op in haar dagboek. Ze is geobsedeerd door haar kamergenote, Lucy Blake, maar Lucy sluit vriendschap met een nieuwe klasgenote, Ernessa. Ernessa is een ondoorgrondelijk en gesloten meisje met een buitengewoon blanke huid en een indringende blik. Algauw doen allerlei geruchten over haar de ronde, en er gebeuren vreemde ongelukken op de school. Het eerste slachtoffer is de hond van een lerares, later vindt een medeleerlinge onder mysterieuze omstandigheden de dood.

The Moth Diaries wordt binnenkort op de filmfestivals in Venetië en in Toronto, wanneer de film in de bioscopen gaat draaien is onbekend.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Ben benieuwd. Hopelijk is het geen film met tienermeisjes als doelgroep, maar die indruk heb ik op basis van dit artikel gelukkig ook niet.

Sjors
Sjors
12 jaren geleden
Antwoord aan  Frank Mulder

Moest ik ook meteen aan denken! Hopelijk wordt het zoiets; een serieuze vampierenfilm.

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x