Eerste indruk Playstation VR, Until Dawn: Rush of Blood

De week was het in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven mogelijk de Playstation VR ervaren. En dat was een hele experience. Om te beginnen doken wij in de oceaan met VR- worlds en werden helaas opgegeten door een levensechte haai. Om dat we ons onsterfelijk voelen gaan we nog een stapje verder en stappen in het spookhuis van Rush of Blood.
rush-of-blood

Until Dawn: Rush of Blood

Met een karretje rijden we naar binnen, in elke hand een gun (deplaystation Move), en zijn in afwachting wat komen gaat. De deuren sluiten, het karretje stopt en Bijna direct komen er twee zombies op je afgelopen, het neerschieten blijkt even oefenen maar lukt. Er is geen moment om tot rust te komen, twee zombies beginnen met het gooien van molotovcocktails, snel moet ik de bommen raken en zorgen dat de aanvallers zelf in de fik staan.
Het karretje rijdt weer verder en ik vind een shotgun en een semiautomatisch wapen, we zijn klaar voor meer zombies. Deze verschijnen letterlijk aan alle kanten, als een ware scherpschutter ruim ik het veld.

PS4 - Until Dawn Rush of Blood Trailer

Voor de toeschouwers moet het er bizar hebben uitgezien; een man met een VR-bril op die wild alle kanten op zwaait met twee Playstation Move controllers… Gelukkig is er in de Experience genoeg ruimte, maar hoe ik dit thuis ga toepassen?

Playstation VR

Het gamen voelt behoorlijk natuurlijk, je bent gewoon dáár en sterker nog; het is een behoorlijke inspanning.
Bij andere games is de ervaring hetzelfde. Of het nu rijden in het tank, raceauto of RPG is. Vooral de games waarin je in een voertuig zit lijkt het te kloppen, je zit immers zelf ook stil op een stoel. Loop je door een omgeving dan treedt er een klein beetje vervreemding op, lopen is een actie op de vierpuntsdruktoets en geen ervaring.

Vanaf 13 oktober kun je de Playstation VR aanschaffen, hiervoor heb je overigens wel een Playstation 4 en voor sommige games ook de PLaystation Move nodig. Er komt een leuke reeks horrorgames uit: Until Dawn: Rush of Blood, Resident Evil 7: Biohazard, Dead Secret, Paranormal Activity VR, Here They Lie en Ghost Theory.

Playstation 4 Pro

Een maand later brengt Sony ook twee nieuwe versies uit van de Playstation 4. De Playstation 4 Slim vervangt de huidige versie en is een stukje kleiner. De Playstation 4 Pro is daadwerkelijk een krachtigere versie en ondersteund gaming en video in 4K met HDR. De Pro wordt standaard uitgerust met een 1TB harddisk. Alles PS4 games zullen speelbaar zijn op de verschillende PS4-modellen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie