Eerste teaser voor nieuwe driedelige Dracula-serie!

BBC heeft de eerste teaser online gezet van de nieuwe driedelige Dracula-serie. De opnames vonden onder leiding van Steven Moffat en Mark Gatiss afgelopen augustus plaats bij het Orava Castle in Slowakije. Eerder werden de opnames in de Britse Bray Studios, het oude honk van Hammer Films waar Christopher Lee in 1958 schitterde als Dracula, al afgerond.

Steven Moffat en Mark Gatiss zijn de mannen die ook een hit maakten van de tv-serie Sherlock. De regie van de driedelige horrorserie wordt verdeeld; Deel 1 wordt geregisseerd door Jonny Campbell, 2 door Damon Thomas en het slot is in handen van Paul McGuigan.

Acteur Claes Bang vertolkt de historische vampier uit het boek van Bram Stoker.

John Heffernan neemt de rol van Jonathan Harker op zich.

Dolly Wells speelt Zuster Agatha en Joanna Scanlan als Moeder-overste.

De cast bestaat verder uit Morfydd Clark, Sacha Dhawan, Jonathan Aris, Nathan Stewart-Jarrett, Lyndsey Marshal, Chanel Cresswell, Matthew Beard en Lydia West.

De serie Dracula, waarin we teruggaan naar de tijd van Bram Stoker’s Dracula; het Transylvania en Victoriaanse Londen van 1897, zal bestaan uit drie afleveringen van 1,5 uur. De eerste resultaten zijn te zien in deze eerste teaser:

Dracula | Teaser Trailer - BBC

De serie is gemaakt door BBC in samenwerking met Netflix, dat betekent dat Dracula via die streamingdienst straks in Nederland is te zien. Over een releasedatum is op dit moment nog niets bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie