Eerste teaser en releasedatum voor serie van Stephen King’s The Stand

In 2018 werd aangekondigd dat Josh Boone met CBS All Access werkte aan een nieuwe adaptatie van Stephen King’s The Stand; één van zijn meest bekende en geliefde boeken over een epische strijd tussen goed en kwaad in post-apocalyptisch Amerika. Het is lang stil gebleven, maar nu hebben we eindelijk een eerste teaser én een releasedatum: op 17 december is de serie te streamen via CBS All Access! The Stand zal uit tien afleveringen bestaan die elke dinsdag vanaf de releasedatum wekelijks uitkomen. Echter wie de serie in Nederland gaat uitzenden is nog niet bekend.

In 2020 is The Stand is bijna té relevant voor de huidige situatie waar we in zitten; in het boek breekt een supervirus uit dat in korte tijd bijna de volledige wereldbevolking doet afsterven. We volgen een groep overlevenden vanuit verschillende perspectieven verspreid door heel Amerika, van het begin van de uitbraak en de overheid die het onder controle probeert te krijgen, tot het complete uiteenvallen van de samenleving.

Pictured (l-r): Jovan Adepo as Larry Underwood and Heather Graham as Rita Blakemoor of the the CBS All Access series THE STAND. Photo Cr: Best Possible Screengrab/CBS ©2020 CBS Interactive, Inc. All Rights Reserved.

Maar het verwoeste Amerika wordt al snel de achtergrond voor een strijd tussen grotere machten. De boosaardige Randall Flagg (gespeeld door Alexander Skarsgard) grijpt zijn kans in de nasleep van de apocalyps om volgelingen te recruteren en in Las Vegas een nieuw staat te stichten waar hij alle macht heeft. Aan de andere kant staat Mother Abagail (Whoopi Goldberg), een hoogbejaarde vrouw in Nebraska die gelooft dat ze door God is aangewezen om de overblijfselen van de mensheid op het goede pad te leiden. Wanneer de overlevenden door vreemde dromen naar de twee locaties getrokken worden en beiden aan aantallen winnen, onstaat er een confrontatie tussen goed en kwaad van epische proporties.

Naast Skarsgard en Goldberg bestaat de uitgebreide cast van The Stand uit James Marsden, Odessa Young, Jovan Adepo, Amber Heard, Owen Teague, Henry Zaga, Brad William Henke, Irene Bedard, Nat Wolff, Eion Bailey, Heather Graham, Katherine McNamara, Fiona Dourif, Natalie Martinez, Hamish Linklater, Daniel Sunjata en Greg Kinnear.

Hoewel sommige mensen misschien wel even genoeg hebben van de post-apocalyptische omstandigheden, kijken wij uit naar deze adaptatie van een van King’s beste boeken aller tijden!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Eerste teaser en releasedatum voor serie van Stephen King’s The Stand”

Plaats een reactie