Eerste teaser voor serie Let The Right One In

Ongetwijfeld ken je Let The Right One In al, misschien via het boek dat John Ajvide Lindqvist in 2004 schreef, de Zweedse verfilming uit 2008 of de Amerikaanse film uit 2010. (Zo niet, gá de film uit 2008 kijken via Bol of Prime Video). Dit verhaal rond de normale jongen en het schattige vampiermeisje krijgt dit jaar een serie. Waarom is dit interessant?

Er zijn kleine verschillen in de drie versies van het verhaal, maar in beide films is weinig uit het boek weggelaten. Hoe kun je dan toch een complete serie maken? De Let The Right One In-serie is ‘gebaseerd op’, met andere woorden het gebruikt het bestaande verhaal als basis en borduurt er op voort om een groter geheel te vormen. Er worden zo meerdere personages aan het verhaal toegevoegd. Hoeveel er overblijft van het originele verhaal is onduidelijk, maar daarom juist verfrissend. Dit is de officiële beschrijving van de serie:

Geïnspireerd op de originele Zweedse roman en film, draait de serie om Mark en zijn dochter Eleanor wiens leven 10 jaar geleden veranderde toen ze in een vampier werd veranderd. Vast op het 12-jarige leeftijd – misschien wel voor altijd – leeft Eleanor een verborgen leven en kan alleen ’s nachts naar buiten gaan. Haar vader doet ondertussen zijn best om haar te voorzien van het menselijke bloed dat ze nodig heeft om in leven te blijven. Met deze emotioneel geladen en angstaanjagende ingrediënten als uitgangspunt, Let the Right One In zal de verwachtingen van het genre op zijn kop zetten en een naturalistische lens draaien op menselijke kwetsbaarheid, kracht en mededogen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=_abIA\u002d\u002dOY3Y

De serie Let The Right One In toont ongetwijfeld grote verschillen met het originele verhaal en daarom maakt het mij ook wel nieuwsgierig. De serie zal in oktober in Amerika in première gaan, in Nederland is het wachten tot streamingdienst SkyShowtime gelanceerd wordt. Kijk jij uit naar deze serie?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie